Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Ambisiøs booking til Kvarteret


MANGE FORAN SCENEN. Bookingansvarlig i RF, Mia Torgersen Kolrud, har tro på at mange dukker på torsdagens M.O.P.-konsert på Kvarteret. FOTO: IDA ANDERSEN

 
M.O.P.

Forkortelse for Mash Out Posse
Hardcore rapduo fra Brooklyn
Medlemmene i M.O.P. er Billy Danze og Lil' Fame
Gruppen er mest kjent for deres singel «Ante Up» fra 2000.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
KVARTERET
Midt i fadderuken avholder Mash Out Posse (M.O.P.) en av de dyreste konsertene i Kvarterets historie. - Enkelte sjanser må man ta, sier bookingansvarlig.

Tekst: SOLVEIG H. LYGREN og OLE MAGNUS MOSTAD

– Jeg er helt enig i at det er en ambisiøs booking, men slik det ble var det eneste alternativ. Billettprisen måtte bli høy for å få regnskapet til å gå opp, og tidspunktet var den eneste reelle datoen som passet. Torsdager er jo vår dag på Kvarteret, og når den passet for bandet, måtte vi ta sjansen, sier bookingansvarlig i Bergen Realistforening (RF), Mia Torgersen Kolrud.

BILLIGERE I STAVANGER

Kritikken om at konserten med M.O.P. i Stavanger var en drøy hundrelapp billigere, og at konserten på Kvarteret i så måte var i overkant dyr med 380 kroner, avviser hun.

– I Stavanger snakker vi om en hiphop-festival, som har helt andre forutsetninger når billettpriser fastsettes. Vi har bare plass til 400 publikummere, og da må det bli dyrere, sier hun.

Torgersen Kolrud understreker at oppvarmingsartister, Action og Verk, nå også er booket, og at man på den måten får mer for pengene. Hun har tro på godt besøk, selv om forhåndssalget foreløpig er labert.

– Dette er nok en konsert som selger godt i døra. At det er et gammelt band som hadde sin største hit for ti år siden spiller nok ikke så stor rolle. De har en stabil fanbase som vet hva de liker, og som nok dukker opp uansett.

UFORUTSIGBART PUBLIKUM

Einar Engelstad, deleier av platebutikken Apollon og musikkjournalist i Bergens Tidende, er enig i at for enkelte band er det slik at publikum ikke bryr seg om billettpris.

– Spørsmålet er likevel om det er nok fans som absolutt vil se M.O.P. whatever it takes. Det er jeg skeptisk til, men jeg håper jeg tar feil, sier han.

Han trekker frem hvordan ikke en gang Snoop Dogg i 2007 klarte å trekke nok folk i Vestlandshallen til at det gikk rundt. Ifølge Engelstad har hip-hop generelt et uforutsigbart publikum.

– Hip-hopere har en tendens til å komme i siste liten. Jeg vet ikke om det kommer nok denne gangen, men jeg er redd det ikke gjør det.

Engelstad er likevel ikke sikker på hvor stor fallhøyden for RF faktisk er.

– Det kommer an på hva de har basert seg på. Hvis de har basert seg på en mindre, fast fanskare kan det gå bra. Har de basert seg på fullt hus kan de glemme det, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE