Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Bordet fanger - kokkekunst for unge»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
BOKOMTALER
Forfatter: Andreas Viestad (Cappelen Damm)

Karakter: B

Tekst: CAMILLA MICKELSON LOUS

Kok og stek – med Viestad blir det en lek. Andreas Viestad er en allsidig mann. Han er både matskribent, journalist og forfatter, om man nå mener dette er ulike ting. Også er han programleder i et matprogram som omhandler skandinavisk kokekunst og visstnok vises i over 50 land, mellom annet USA, men så vidt jeg vet ikke i Norge. En kjendis altså, slik flere kokker enn han har opplevd som følge av de siste årenes ekstreme velstand.

Dette bringer oss videre til bokens nær sagt eneste problem. Viestad har, som mange moderne forfattere (eksempelvis Simon Stranger, mer spesifikt i innbretten på bak-coveret til hans nyeste bok Mnem) en hang til å flette «artige» personlige historier inn i publikasjonen...

Slike historier bidrar i en viss grad til å gjøre teksten mer tilgjengelig for den allmenne leser (les:hobbykokk), men kan fort bare bli et mer eller mindre irriterende element. Det kan etterhvert ha begrenset verdi å lese den morsomme historien om «mannen som nesten døde av pasta», når fløten nekter å tykne, hvite og eggeplomme virker uadskillelige og pastaen har en nær-døden-opplevelse på vei ut av silen og ned i kjøkkenvasken.

Redningen kommer heldigvis i form av lette og forholdsvis enkle oppskrifter for deg som nettopp har forlatt redet og er klar til å avansere fra «Fra boller til burritos» til noe mindre skolekjøkkenaktig. Oppskriftene er likevel ikke kjedelige, til forskjell fra den nevnte skolekjøkkenbok.

Til tross for den noe enkle og ungdomsvennlige innpakningen, med både tegninger, historiske innslag og matanekdoter, er dette en bok som inneholder mange gode oppskrifter. Slik sett er den muligens den perfekte student-kokebok, for det er jo ikke alle av oss som nødvendigvis har avansert til mesterkokk, selv etter en hel bachelor-grad hjemmefra.

...og om du lurer på om Viestad noen gang har kysset en fisk kan du lese om dette på innsiden av bok-coverets første side. Resten av historien finner du på side 87, første side av kapitlet om fisk. (Personlig mistenker jeg at både Stranger og Viestad er ofre for en nytenkende (les:splitter pine gal) cover-desperado, jeg ser for meg en versjon av Jan-Fredrik Karlsen på speed, som herjer forlagene og bok-covrene, bevæpnet med «morsomme og underlige» historier om forfatterne. Eventuelt er det kun en ny trend.)Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR