Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Stagediving.

Fest på teaterets bakrom


HEARTBROKEN. Skuespiller Vibeke Flesland Havre fremførte Gloria Gaynors «I Will Survive» til stor jubel fra publikum. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

 
STAGEDIVING PÅ DNS
Et klubbkonsept arrangert av de ansatte på Den Nationale Scene (DNS).
Teateret inviterer også eksterne skuespillere, band, artister, performanceartister og andre.
Arrangeres en lørdag i måneden, og har mellom 2-400 besøkende.
Tidligere temaer har vært «after-ski», «himmel og helvete» og «Brasil».
Har eksistert siden 2001.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Når sceneteppet går ned, kler teaterpublikumet på Den Nationale Scene seg opp i korsett, masker og lekre kjoler.

Tekst: IDA ROLAND BIRKVAD


FESTKLEDD. I helgen var det et stivpyntet, men elegant publikum som fikk med seg stagediving. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

– Det heter Stagediving og vi skal stupe! proklamerer Frode Bjorøy som arrangerer klubbkonseptet på Den Nationale Scene (DNS).

Kvelden begynner da også fra et uventet hold: Oppe fra taket over inngangspartiet synger ei jente Jon Fosse-dikt akkompagnert av gitar. Snart snur publikum seg mot en annen del av lokalet hvor en kvinne som ser mest ut som sukkertøy, står med hjerteformede ballonger i håret. Hun proklamerer at hun er «heartbroken». Hun synger Gloria Gaynors klassiker «I Will Survive» med vestlandsk aksent og harde riff på el-gitaren til stor gjenkjennelsesjubel fra salen.

– UFORMELL AFTEN

Stagediving har vært en månedlig tradisjon siden 2001, og er ifølge Bjorøy noe helt annet enn teaterets vanlige program.

– Stagediving er en mulighet for oss som jobber på DNS til å åpne opp og vise at vi er mer enn bare klassisk komedie, sier Bjorøy.

– Både skuespillere, teknikere og andre på huset bidrar til en litt mer uformell kveld på teateret med musikk, teater og overraskelser. Vi inviterer også folk utefra for å opptre. Vi er alltid på utkikk etter nye talenter å vise fram, forklarer klubbarrangøren.

DEKADANSE

Stagediving tiltrekker seg denne kvelden et publikum som er kveldens tema «maskerade» bevisst. Divaer med lange kjoler og pels med fjær i masken som skjuler ansiktet, Elvis med vinger og solbriller, et Operafantom. Korsettene, de viktorianske kjolene og berlinsk 1930-talls burlesk gir alle en følelse av dekadanse i lokalet.

En av disse utkledde er Kenneth Nicolay «Elvis» Henriksen (25) som studerer drama ved Høgskolen i Bergen (HiB).

– Det er min første gang på Stagediving, men det er en ypperlig unnskyldning for å kle seg ut og være sammen med andre folk som interesserer seg for teater.

UPRETENSIØST

For skuespiller Vibeke Flesland Havre, den forsmådde kvinnen med ballonger i håret, er det den avslappende stemningen som gjør Stagediving spesielt:

– Hele konseptet handler om det upretensiøse. Man sitter og idemyldrer dagen før og så går man på scenen for å ha det gøy. På andre teater jeg har jobbet er skuespillerne ofte veldig arrogante. Her kan skuespillere, teknikere, scenearbeidere og publikum omgås på en mer likestilt måte, sier skuespilleren.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE