Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Supersilent


 

FOTO: PRESSE
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKKOMTALER
«10»
(Rune Grammofon/Musikkoperatørene)

Karakter: B

Tekst: THOMAS GEORG NORDAL

Abstrakt juice. Improvisasjon kjennetegner dette bergensbaserte bandet. Ryktene skal ha det til at de samarbeider og kommuniserer minimalt i tiden mellom innspillingene. Det gjør ingenting. Det er lett å la seg imponere. Blandingen mellom stilartene og kjennskap til historien bak bandet gjør at låtene får et mer personlige uttrykk, etter hvert som du blir kjent med platen.

En hes trompet drar deg inn i en musikalsk reise som krever din fulle oppmerksomhet. Solen lager ruter på gulvet gjennom vinduet, utenfor er det som at bladene med høstgul lugg beveger seg i takt med musikken. Lydbildet er variert, og krever stoisk ro. Supersilent gir meg følelsen av egne bilder i hver eneste låt. Fra kalde industrielle toner med grå fylde, gjennom Ståle Storløkkens lekende flygel, og til Arve Henriksens mediterende trompetspill. En deilig blanding jazz med lange elektroniske elementer.

Med sin åttende utgivelse siden starten i 1997, har gruppen for første gang valgt å ta med piano i produksjonen. Et klokt valg. Dette gjør platen med en gang mer folkelig, og kutter med det noen litt spisse kanter i en ellers gjennomført god produksjon. De får det til å høres lekende lett ut å lage strålende jazz-musikk. Det som gjør at det funker, er den profesjonelle stilen til hvert enkelt medlem, de klarer kunsten å få avantgarde til å låte vakkert.

Det tunge, mystiske, skapende kommer utover i platen. Det fyller rommet på en imponerende måte. Platen når sitt høydepunkt med «10.8», når Henriksen igjen overbeviser med sin særegne måte å tolke trompet på.

Platen består av en del korte låter i forhold til tidligere utgivelser. De lykkes, men det burde vært mer av den lange, gode stemningen som tidvis viser seg på «10» for å overbevise helt.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR