Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Norges nye studenttopp


Ola Magnussen Rydje vant kampen om ledervervet i NSO. – Studentene skal vinne stortingsvalget, sier han.

Tekst: KIM ARNE HAMMERSTAD

Under helgens landsmøte i Norsk studentorganisasjon (NSO) i Tønsberg ble det valgt hvem som skal ta over ledervervet i organisasjonen etter Øyvind Berdal.

Etter et jevnt valg vant Ola Magnussen Rydje over Trine Oftedal og Torkil Vederhus. Etter en svært tett førsterunde, sto andre stemmerunde mellom Rydje og Vederhus. Der fikk de henholdsvis 99 og 85 stemmer.

Stolt

Rydje sier at han er stolt over å bli valgt som leder for studentenes interesseorganisasjon.

– Det har vært en beintøff valgkamp der jeg har konkurrert mot to sterke kandidater. Det er en ære å bli valgt som leder i en så sterk konkurranse, sier han.

Rydje tiltrer i NSO-ledervervet 1. juli. Han har allerede klare tanker om hva han vil oppnå som leder.

– Studentene skal vinne valget. Vi skal være på helt fra starten av, og vi må signalisere inn mot de landsmøtene i de politiske partiene som ennå ikke er avholdt om at de må prioritere utdanning i sine programmer for valget.

Rydje har det siste året vært leder av Velferds- og likestillingspolitisk komité i NSO, og har tidligere vært leder av Velferdstinget i Trondheim. Han har også vært bolig- og idrettsansvarlig i Velferdstinget i Trondheim.

Engasjert

Som student har Rydje bakgrunn fra Norsk Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim, der han har studert europeisk politikk og historie. Han mener at hans engasjement for studentsakene er én av faktorene som gjør ham skikket til å være leder av NSO.

– Jeg er glad i å formidle politikk, og jeg brenner for studentenes kampsaker. Jeg tror også at jeg kan være med på å gi studentenes gode saker den nødvendige synligheten i media og i samfunnet, sier han.

Med seg i arbeidsutvalget får han nestleder André Almås Christiansen, fagpolitisk ansvarlige Tuva Aune Wettland og Alexander Løtvedt, velferds- og likestillingsansvarlig Jonas Ohlgren Østvik, og internasjonalt ansvarlig Axel Hvistendahl Nerdrum.

– Dyktig tillitsvalgt

Yngve Høiseth, leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (UiB) og NSO-tillitsvalgt, tror organisasjonen har fått en dyktig leder i Ola Magnussen Rydje.

– Personlig stemte jeg på Torkil Vederhus, men det var ikke noe enkelt valg, så det ble ingen nedtur at det var Rydje som vant. Han er en veldig dyktig tillitsvalgt som er flink med media, engasjert og entusiastisk.

Høiseth og resten av UiB-delegasjonen som deltok på NSOs landsmøte har lenge vært kritisk til det de mener er overdådig pengebruk i organisasjonen.

– Den fremste bekymringen med NSO er at pengebruken må ned. Jeg vet ikke om Rydje er den rette til å gjøre noe med det, men det kan hende, sier han.

----

Bildetekst: NY LEDER. Ola Magnussen Rydje mener at heltidsstudenten bør være realistisk. – Vi må jobbe for at de politiske beslutningstakerne ser individnytten av å satse på utdanning.

UTHEVET SITAT:Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER