Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

VT gir penger til studentene


Sjekk hvem som fikk tildelt velferdkroner under Velferdstingets budsjettmøte.

Tekst: LARS E. MÅSEIDE

Etter 16 budsjettforslag kom Velferdstinget (VT) endelig til enighet om tidlig lørdag kveld. 5,3 millioner kroner skulle utdeles til studentvelferden, noe som førte til en svært opphetet debatt mellom både VT-representantene og studentorganisasjonene.

– Det var en triller av et budsjettmøte, men alle tok møtet på alvor og kom godt forberedt, sier Anna Gjertsen, leder i arbeidsutvalget i VT.

Hun var lettet for at arbeidsutvalget fikk tildelt de pengene de fikk.

– Jeg er kjempeglad, og har viet alt jeg har i et år nå for dette. Hadde vi ikke fått den tildelingen hadde vi ikke kunne fortsette å lønne en leder, og da hadde ikke VT fungert, sier hun.

Kulturstyret gis mest, med nesten 1,4 millioner kroner, mens verken Bergen Challenge, FriByte eller Universitets Karateklubb fikk noen velferdskroner. For Bergen student-TV (BSTV) var det en historisk god tildeling, med tanke på at de nå kan honorere ett fulltidsverv for første gang.

– Vi er veldig fornøyd med tildelingen, og glad for vi har fått mer midler enn det som var innstilt. Dette gjør at vi kan lønne en ansvarlig redaktør, noe vi har jobbet hardt for, sier Regine Olsen-Hagen.

Når det søkes om 6,1 millioner kroner og kun 5,3 millioner blir gitt, er det nødvendigvis noen som ikke blir fornøyd. Bergen Challenge promoterte lenge for at de fortjente de 115 000 kronene de søkte om, men endte altså opp med ingenting. Økonomisjef i studentlekene, Øivind Dahl, syns det er dumt.

– Dette gjør at der en en viss usikkerhet om vi kan arrangere Bergen Challenge. Vi var veldig nære, og jeg følte det var støtte blant representantene, men det gikk altså ikke, sier han.

Han var sterkt delaktig i en budsjettfeide mellom Bergen Challenge og Studentradioen i Bergen (Srib). Dahl mente Srib hadde gjort en feil i søknaden, når de oppførte 110 000 kroner i avskrivninger i budsjettet.

– Det betyr at det er over hundre tusen kroner som ikke er gjort rede for. VT vet med andre ord ikke hva de har gitt penger til.

Det er ikke Vegard Sørhus, daglig leder i Srib, enig i, men beklager feilen de gorde i søknaden.

– Det er en semantikkfeil, og vi har virkelig behov for de tildelte pengene. Dette betyr at vi kan fortsette driften videre, og vi er alt tatt i betraktning veldig fornøyd, sier han.

– Hva tenker du om at de sår tvil i deres hensikter med pengene?

– Det får nesten de svare på. De er gode retorikere og prøver å forvirre og manipulere, men jeg tror ikke et arragement for hele landet bør få penger fra VT, og jeg tror også Bergen Challenge kan skaffe penger på andre måter, sier Sørhus.

VT-representant Arne Sandvik var en av de som sto bak det det vedtatte forslaget. Han har forståelse for organisasjonene som er skuffet, men mener budsjettet er nøye og riktig vurdert.

– Jeg har stor sympati og forståelse for de som ikke er så fornøyd med budsjettet, men vi ville heller la organisasjonene få penger til å gjennomføre prosjekt enn å smøre pengene ut over alle, sier han.

BILDETEKST: SLO STREK. Ordstyrer Peter Hatlebakk måtte til slutt slå strek i den opphetede debatten mellom blant annet studentradioens Torstein Sandaa-Johansen og Øivind Dahl i Bergen Challenge.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER