Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Kritiserer saksgang på psykologi


FØLER SEG FORBIGÅTT. Flere studentleder ved Det psykologiske fakultet er misfornøyde med saksgangen på fakultetet, i forbindelse med vurderingen av ny opptaksordning. FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Psykologistudentene ble utelatt i deler av prosessen da fakultetsstyret vurderte ny opptaksordning. - Lovstridig, mener studentleder.

Tekst: KRISTINE NÆSS THORSEN

– Det er tydelig at det har vært en stygg prosess før vedtaket ble bestemt i fakultetsstyret. Det er urettferdig å kjøre over studentene, som er dem som stiller svakest i slike prosesser, sier Synnøve Skaar, leder av Arbeidsutvalget (AU).

Hun sikter til saken fra forrige ukes Studvest om at psykologistudenter likevel ikke trenger søke profesjonsstudium gjennom Samordna Opptak. Selv om en undersøkelse viser at 90 prosent av studentene er fornøyd med avgjørelsen som ble vedtatt i fakultetsstyret, er mange misfornøyde med hvordan saken ble tatt opp i andre organer på fakultetet.

– Flere studentledere fra Det psykologiske fakultet har blant annet sagt at de ikke ble innkalt til møter der saken ble diskutert. Det er lovstridig ifølge Universitets- og høgskoleloven, som sier at studenter skal ha 20 prosent representasjon i alle råd og utvalg, sier Skaar.

Skuffet

Liss Gøril Anda, student ved Det psykologiske fakultet, er også opprørt.

– Jeg er skuffet over at studentene ble utelatt i deler av prosessen, sier hun.

Skaar mener ledelsen ved Det psykologiske fakultet bør endre rutiner.

– De må sørge for at studentene får være med i bestemmelsene. Ikke bare fordi det er et formelt krav, men ledelsen må også sørge for at dette blir reelt, og strekke seg langt for å oppnå tillit, sier Skaar.

Optimistisk

Anda er enig.

– Det bør være selvfølgelig at en skal ha full studentrepresentasjon i alle ledd, sier hun.

Samtidig håper hun at saken er ferdig en gang for alle.

– Jeg håper striden om de ulike opptaksordningene forsvinner fra agendaen når det er nedstemt i fakultetsstyret, slik at vi kan bruke krefter på andre beslutninger. Men jeg er glad for at vedtaket ble som ble, når majoriteten av studentene ønsket det slik, sier hun.

Gerd Kvale, dekan ved Det psykologiske fakultet, og Jarle Eid, prodekanus for forskning ved Det psykologiske fakultet, var ikke tilgjengelige for kommentar.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER