Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Frafall på fagkritisk dag


 
FAGKRITISK DAG
Fagkritisk dag er en årlig tradisjon ved Universitetet i Bergen.
Dagen er ment for at studentene kan sette et kritisk søkelys mot sitt eget fag.
Hendelsene på selve dagen blir arrangert av fagutvalgene ved instituttene.
Det er ingen vanlig undervisning på den fagkritiske dagen.
Kilde: www.uib.no

Årets fagkritiske dag falt midt i en uke der mange har studiefri. – Svært uheldig, mener arrangørene.

Tekst: HEGE MØLNVIK

Fagkritisk dag for informasjons- og medievitenskap var i dag, 1. mars. Fagutvalget lokket studentene med gratis pizza og brus på Ulrikke Pihls hus. Auditoriet ble i løpet av kort tid halvfullt av studenter.

I 2004 ble Instituttet for Informasjonsvitenskap og Instituttet for Medieviteskap slått sammen i respons til en konvergens mellom ulike medier og kommunikasjonsformer som krevde tverrfaglig forskning. I 2012, åtte år senere, er nettopp resultatene av denne sammenslåingen tema for årets fagkritiske dag.

Frafall grunnet fri

Nils Norman Haukås er medlem i Fagutvalget for informasjons- og medievitenskap. Han kan fortelle at å arrangere fagkritisk dag har vært en lang prosess.

– Vi begynte å tenke på dagen allerede tidlig i høst, og derfor har vi klart å skaffe interessante folk til å holde foredrag, sier han.

Haukås forteller videre at han synes det er svært uheldig at den fagkritiske dagen har blitt lagt til en uke der svært mange har studiefri. Han mener at dette kan være mye av grunnen til et ganske lavt oppmøte sammenlignet med hvor mange studenter som faktisk går på instituttet.

– Mange studenter har benyttet sjansen til å reise hjem på vinterferie, og flere har barn med barnehagefri og så videre, sier han.

Etter første pause er det tomt for både pizza og brus, og antall studenter i auditoriet har minket betydelig. Haukås må be folk trekke framover i salen.

– Fagkritisk dag er en god sjanse for studentene til å stille spørsmål og få bedre innsikt i hvordan instituttet fungerer, sier Haukås. Han håper at universitetet kan gjøre fagkritisk dag til et større arrangement enn det er i dag.

Kritiske medstudenter

Masterstudent i informasjonsvitenskap Stian Jarness mener at studentene har mulighet til å påvirke faget sitt.

– Man kunne kanskje påvirket mer dersom man engasjerte seg i større grad. Jeg opplever at mange av mine medstudenter er svært kritiske til faget, sier Jarness.

På en håndsopprekning fastslo arrangørene at svært mange av de oppmøtte var masterstudenter, og da i hovedsak fra informasjonsvitenskap og medievitenskap.

Jarness tror at grunnen til at det var flest masterstudenter som møtte opp er at man har et større faglig engasjement senere i studieløpet.

– På masternivå legger man også mer merke til sammenslåingen mellom de to instituttene, gjerne ved at man deler pauserom med flere fagretninger, sier Jarness.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER