Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

– Norges beste studentegasjement


 
Studentparlamentet for 2014

Avdeling for ingeniørutdanning:
Bernhard-Inge Vannes (ny)
Daniel Benjaminsen
Britt-Marie Andersson (ny)
Camilla Flataukan
Elise Tvinnereim Otnes (ny)

Avdeling for lærerutdanning:
Elise Jensen
Emilie Marlow
Ida Austgulen
Oda Susan Torp Pedersen
Øystein Hjelle Melle

Avdeling for helse- og sosialfag:
Andreas Olsbø (ny)
Eirik Grøneng
Guro Sandbråten Røsten
Thale Løvaas)

HiB oppnådde rekorddeltakelse under fredagens studentparlamentsvalg for 2014. – 31 prosent er veldig bra, selv om vi håpte på mellom 35 og 40 prosent, sier SP-HiB-lederen.

Tekst: LARS E. MÅSEIDE

Fredag kveld avholdt Høgskolen i Bergen (HiB) valgvake på Café Teknokrates, der 2014-representantene i Studentparlamentet ble valgt. Valgdeltakelsen var på 31 prosent, og holder seg dermed på samme nivå som i fjor. Det gjør Anders Veggeland, leder i Studentparlamentet ved HiB (SP-HiB), fornøyd, selv om de hadde en enda mer hårete målsetning.

– 31 prosent er veldig bra, selv om vi håpte på mellom 35 og 40 prosent. Vi hadde et håp om å overgå Jaglands 36,9 prosent, men det gikk ikke i år, sier Veggeland, og refererer til tidligere statsminister Torbjørn Jaglands avgang som følge av å ikke passere 36,9 prosent.

– 31 prosent er likevel veldig bra, og det er hyggelig å se at de som har engasjert seg litt i studentpolitikken på HiB fortsetter videre i Studentparlamentet. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor HiB-studentene har så høy deltakelse, men de er kanskje mer engasjerte, sier Veggeland.

Han støttes av organisatorisk nestleder i SP-HiB, Marie Furulund, som var ansvarlig for arrangementet.

– Det var ikke helt Jagland, men 31 prosent er vi strålende fornøyd med. Faktisk 0,3 prosent bedre en fjorårets rekordvalg. Vi er igjen best i Norge på studentengasjement, og den høye valgoppslutninga er et resultat av kontinuerlig profileringsarbeid gjennom hele høsten, sier hun.

Tellesystemet til arrangøren, som gikk gjennom nettportalen It's Learning, var dog ikke helt smertefritt, men løste seg ved hjelp av en liten dose tålmodighet.

– Det er egentlig ikke et valgsystem, så det er veldig tungvint. Men vi tar heller den ekstra tiden for å sørge for god valgdeltakelse, sier Furulund.

Ved årets valg var det også rekordstor rift om plassene, da parlamentet fra nyttår kun skal bestå av 14 representanter mot dagens 20.

– 30 kandidater søkte på de 14 plassene, så vi hadde mye bedre dekning på plassene i år enn tidligere. Jeg tror et mindre studentparlamen vil heve diskusjonene og gjøre at flere kommer til orde.

En av de som ble valgt inn til SP-HiB i 2014 var Britt-Marie Andersson, forsteårsstudent på automatiseringsingeniør. Hun har brukt tiden før valget blant annet til å stå på stand og besøke klasser for å promotere seg selv.

– Jeg er veldig glad for at jeg ble valgt, og jeg ser frem til å jobbe med resten av de valgte. Det virker som en bra gjeng, og jeg tror det kan bli konstruktivt. For meg er arbeidsmiljø for studentene viktig. Vi skal legge til rette for at alle studenter skal ha det bra og kjenne seg trygg, sier hun.

Samlokaliseringen på Kronstad har naturligvis også vært et viktig tema for studentparlamentet, der SP-HiB blant annet jobber for flere lesesaler og et treningssenter på campus. Dette vil de nye representantene også jobbe videre for, i tillegg til større fokus på digitale muligheter og utskiftning av gammelt utstyr på høgskolen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER