Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
  Notiser
  News (in English)
  I gamle dagar
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Jorid Martinsen blir nytt AU-medlem


 
Studentparlamentet

Studentparlamentet er det øverste studentpolitiske organet ved UiB.
Studentparlamentet består av 25 valgte studenter. 19 av disse er valgt ved listevalg, i tillegg har alle de seks fakultetene en representant hver.
AU blir valgt av Studentparlamentet hvert år og utfører vedtakene til Studentparlamentet. AU er Studentparlamentets utøvende organ, eller regjering om man vil.

Den avtroppende lederen av Kulturstyret overtar plassen til Alette Dybesland Lie. Likevel det er usikkert hvilken stilling hun skal ha.

Tekst: KRISTINE NÆSS THORSEN

– Det er veldig gøy, selv om det kom litt brått på, sier Martinsen

Hun er glad for å den nye jobben. Valget ble tatt på møtet til Studentparlament ved Universitet i Bergen tirsdag ettermiddag, nesten to uker etter at Studvest skrev at Alette Dybesland Lie ble tvunget til å trekke seg fra AU.

Det er likevel ikke sikkert om Martinsen overtar stillingen til Dybesland Lie som fag- og forskningsansvarlig. Det blir også diskutert om stillingene i Arbeidsutvalget (AU) skal omrokkeres, slik at hun blir velferd- og likestillingsansvarlig. Den endelige bestemmelsen blir tatt av AU i januar. Martinsen er forberedt på begge deler.

– Begge områdene er spennende, og innenfor begge stillingene vil det være mulighet til å jobbe for økt studiekvalitet. Det synes jeg er veldig viktig, sier hun.

– Spurt før Lie gikk av

På møtet hvor Martinsen ble valgt, kom det også fram at hun ble spurt om hun ville ha stillingen i AU allerede før Dybesland Lie trakk seg. Martinsen synes ikke det er et problem.

– Jeg synes AU og Studentparlamentet har gjort en så ryddig prosess som det går an. Jeg ble ikke spurt konkret om jeg ville ha stillingen til Lie, men om jeg ville ha en plass i AU hvis det skulle vise seg at hun trakk seg, sier hun.

Peter Hatlebakk, listetopp for Sosialdemokratene, er ikke enig.

– Det er ikke Jorids feil, men bekrefter på nytt hvor uryddig Studentlisten har vært rundt personskiftet. Det er modig av henne å tre inn i et så dysfunksjonelt arbeidsutvalg og jeg ønsker henne lykke til.

Ikke studentpolitiker

Martinsen tror uansett at samarbeidet i AU vil bli bedre enn det var før Lie trakk seg.

– Jeg tror ikke det vil være et problem. Jeg kjenner til de jeg skal jobbe med fra før, og jeg er ikke særlig konfliktorientert, sier hun.

Martinsen har erfaring fra verv i blant annet fagutvalg, instituttråd og i styret på Hulen, men har hun ingen erfaring fra studentpolitikk og tilhører heller ingen av listene som sitter i Studentparlamentet. Martinsen ser både fordeler og ulemper ved dette.

– Det blir en utfordring fordi jeg ikke er satt inn i arbeidsmåtene i studentpolitikken. På den annen side er det kanskje en fordel fordi jeg ikke må ta hensyn til en liste, sier hun.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE NYHENDE
SISTE KULTURSAKER