Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Bergensband på by:Larm


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKK
1. Hva er by:Larm for deg/ dere?
2. Hvor sto du/dere før by:Larm-helga?
3. Hva fikk dere ut av helga?
4. Beste by:Larm-minne?

Tekst: HENRIETTE KVÆRNENG JOHANSEN

DATAROCK, VED FREDRIK SAROEA:

1. - For meg er by:Larm en fantastisk ambisjon drevet med de beste intensjoner, som jeg dessverre ikke synes lever opp til sine egne forventninger.

2. Vi var booket inn som hovedartist på den største scenen, så Datarock representerer nok ikke den vanlige by:Larm-artisten. For allikevel å svare på spørsmålet er vi signet til vårt eget plateselskap (YAP Records) som igjen har lisensiert Datarock videre til et av verdens største uavhengige selskaper, Nettwerk Music Group. Bookingen blir gjort av Windish Agency, Primary Talent International og TikTak, og vi er allerede representert av verdens nest største management.

3. Vi traff en del samarbeidspartnere, venner og bekjente fra inn og utland, og det er mulig det kommer noe ut av opptredenen i form av booking, men for vår del var den eneste nye relasjonen en fyr som gjerne ville lage video for oss.

Vi benyttet dessuten anledningen til å markedsføre den nye EPen vår «See What I Care» som kommer ut i april.

4. MTV-intervjuet med Datarock og Gerald Cassale fra favorittbandet vårt Devo der Gerald som skryter hemningsløst av Datarock og sier han gjerne vil lage en video for oss.

SUSANNE SUNDFØR:

1. - by:Larm er en viktig festival for ferske artister, og en bra plass for bransje til å skaffe seg nye kontakter, blant annet speed-meetings. Det er også en sosial festival hvor en skal ha det gøy

2. Jeg har hatt platekontrakt i snart ett år, så der har ingenting forandret seg. Konsertene var viktige kanskje for å få promotering før plate og for å få flere spillejobber.

3. Ja. Jeg har fått flere spillejobber og knyttet meg flere kontakter.

4. Konserten i verkstedhallen.

BLIND STERERO

1. Moro. by:Larm er først og fremst en samling for bransjen. Ikke musikerne. De er der bare for å underholde bransjefolka.

2. Vi var signet før by:Larm, og er det fremdeles. Det er foreløpig ingenting som tyder på at noe kommer til å endre seg på grunn av by:Larm

3. by:Larm skaffet en influensa i verdensklasse.

4. Vi likte godt bandet Maribel.

SYME

1.By:larm er først og fremst en fin mulighet for oss til å kunne møte flest mulig mennesker på kortest mulig tid. Jeg tror at så lenge man forsøker å spille tidenes konsert, smile pent etterpå og dele ut promoer til fulle jenter i dokøen, så har man kommet langt.

2. Syme har vært signa på Karisma Records siden 2005. Før by:Larm ble vi booka til North by Northeast i Toronto (som er den kanadiske versjonen av by:Larm). Vi har blitt enige om tre ukers promotur til New York med et amerikansk marketingselskap som heter Musebox. Sånn ellers så har vi turnert Sør-Norge rundt et par ganger tidligere, senest i november da vi ga ut «Modern Love EP» med en påfølgende turné.

3.Vi spilte foran nesten 600 mennesker i et lokale som hadde kapasitet til 350, hvor det fantes bookingfolk fra både USA, England, Frankrike og Norge blant publikum. Så forhåpentligvis blir Syme ikke bare å se på Lost Weekend i sommer, men også på de britiske øyer og Kontinentaleuropa, i tillegg til New York og USA.

4. For oss var det nærmest en religiøs opplevelse å være i et lokale hvor Kakkmaddafakka får 350 mennesker til å rope «Kakkmaddafakka» i kor.

MATIAS TELLEZ

1. by larm for meg er som en 7-eleven-kake. Den ser veldig fin ut, men smaker helt jævlig.

2. Jeg har platekontrakt med Gjøa Records, gamle New Records. Det var en del utesteder som tok kontakt med manageren min angående turné.

3. Ikke som jeg vet om. Skal spørre manageren min.

4. En sandwich med en kompis. Og Kakkmaddafakka.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN