Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

LESBEMISS. Paulina Lid fronter regnbueparaden etter å ha blitt kåret til Miss Gay Pride Bergen 2005 FOTO: EIRIK KJØDE ØDEGÅRD

Frøken Flatbanker og Herr Homo


 

PIKK 101. Stig Ludvigsen er medisinstudent, og bedrev seksualundervisning i sitt show. FOTO: EIRIK KJØDE ØDEGÅRD
Åpningsballet for bergenshomoenes årlige festuke er kåringen av Mister og Miss Gay Pride Bergen. En salig selvironisk wokpanne av glamour, sex og lyserosa fellesskap.

Tekst: INGEBJØRN BLEIE

På bakrommet på Fincken driver de håpefulle deltakerne med forberedelser på hvert sitt vis. To poserer oppå hverandre på biljardbordet til ære for fotografen, mens andre sitter rolig i krokene og tar en siste finish på showet.

MED TRUSA PÅ

– Eh, jeg vil helst beholde trusa på.

Medisinstudent og Mister Gay Pride-kandidat Stig Ludvigsen har overtalt en kompis til å hjelpe til i kveld. Sistenevnte er i ferd med å bli stotrende nervøs for hva han har begitt seg inn på, mens Stig prater i vei.

– Det går greit, jeg tar tak i deg og bretter deg ned. Jeg har med gullpenisen også. Stig er med i Medisinernes Seksualopplysning, og skal gjøre en sketsj de vanligvis drar for russen: «Gynekologen fra helvete».

– Jeg skrev meg på en liste i et anfall av umenneskelig overmot for et par uker siden, etter et par øl, og så glemte jeg litt på en måte at jeg var med. Men en kompis som er med og arrangerer nektet meg å trekke meg, sier han.

– Det går greit, det er jo med glimt i øyet, dette, og en parodi på de vanlige «Mister»-konkurransene. Men akkurat nå er jeg skitnervøs. Den hardeste konkurrenten er nok David Torkildsen, som var med i Idol i fjor.

FRAVÆR AV FLATBANKERE

– Det er ingen Frøken Flatbanker-konkurranse i år. Lesber, skjerp dere.

Programleder Ludmilla von Bedraga gir byens lesbiske en verbal overhøvling. Eneste kandidat til Miss Pride tittelen er Paulina Lid, og showet kortslutter til andre halvdel: Mister Gay Pride Bergen.

Der man i vanlige missekonkurranser spør blonde ullhoder om hvordan de vil redde verden, spør man her om sikker sex og bedring av de homofiles kår. Etterpå er det show.

– Endte opp på nachspiel med en type/ spurte om jeg hadde gjort det før/Han kalte meg en sexy liten rype/kjente fort jeg ble litt ør.

David synger den egenkomponerte «Eg har blitt homse» til «I’m so excited», til trampeklapp og latter. Andre kandidater bedriver dansing og stand-up, før det er tid for helvetesgynekologen.

GYNEKOLOGEN FRA HELVETE

– Hva har du gjort her da, er du homo, eller? Gudbedre, hvor mange har det vært inni her på en gang?

Stigs utskremte kamerat ligger på et bord, med «gynekologens» hode rotende rundt mellom beina, under en duk.

– Dette kan man jo bruke som en skål til saltstenger. Uff, så ekkelt.

Publikum ler så ølen skvalper over. Etterpå er det tid for Stigs Seksualopplysning i grunnkurset Pikk101, med både størrelser, vinkler og andre karakteristika nøye diskutert.

PUDRING OG PRINSPIPPDEBATT

– Eg sa’kje at eg hadde vore flau øve å vera med. Eg sa at eg hadde vunne om eg hadde stilt opp, men at eg e’kje sånn.

Big Brother-Tor (med etternavn Hermansen) har litt trøbbel med å forfekte egen fordomsfrihet inne på juryrommet.

Kontoret til Fincken ser ut som et hvilket som helst velbrukt, halvkaotisk møtelokale, bortsett fra at alt har forstavelsen homo. Homobøker, lesbetidsskrift og seksualopplysning på video fyller hyllene, falmete plakater fra homofestivaler i forrige århundre dekker veggene og utenfor vaier regnbueflagget over Nygårdsgaten.

Samtidig med BB-Tors forsvarstale sitter Linn-Merete Rød i Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) og agerer verbalt maskingevær for å prøve å få i gang en prinspippdebatt.

– Først av alt vil jeg iallfall si at det er fryktelig trist at homoer har den greia at de ikke kan noe for det, at de er underdanige, at det er de andre som er normalen.

– Jammen du sa det, du sa du hadde vært flau, avbryter Top model of the year og Unge Venstre-dame Ingrid Janne Sæberg i retning BB-Tor.

Miss Bergen 2005, Lisa Tatjana, pudrer seg litt på kinnet og sier hun synest at det er fint at Tor har ting på hjertet.

DILDOFRYKT

Kandidatene står klemt i trappa bak scenen mens rosaglitrende hits fra 80-tallet gjaller opp fra lokalet. Det er klapp og kyss og lykkeønskninger. Noen flakkende, tvilende blikk sees innimellom, men om det er frykt for å vinne eller tape er ikke godt å si.

Diplomer og det som blir kalt «ekstrapremier» blir forsøkt smuglet ned trappa, men en svær, rød dildo glir ikke lett inn i omgivelsene, selv ikke på Fincken. David rykker til.

– Den der hadde ikke jeg tatt imot! Moren min hadde fått sjokk dersom hun hadde sett meg med en dildo. Hvis jeg vinner skal jeg ikke ha den, sier han.

Blikkene i trappa blir enda mer flakkende.

ÅRETS MEST MOTBYDELIGE

Hos juryen har praten kommet inn på Ottar.

– Ottar valgte meg til årets mest motbydelige mann, sier det siste medlemmet, Tore Coughlin i I-Models.

– Ottar e' noken svin, utbryter BB-Tor, og får Linn Merete frå LLH rett i strupen. Men hva konkurransen angår, er de skjønt enige:

– Vi hadde dem oppe til samtale her før showet. Allerede da var det en som ble favoritt. Det vi så etter var selvtillit i forhold til egen legning, noe vinneren virkelig har vist at han har. Alle var gode kandidater, men egentlig var det liten tvil om vinneren, sier Coughlin.

Likevel besluttes det å holde publikum i ånde litt til. Sæberg tar en telefon og opplyser at hun «er på Gay Bergen eit eller anna», mens BB-Tor klager over at han burde vært på jobb på Torget Music Pub forlengst, før han begynner å synge «Kokomo». Lesbelederen og modellpappaen setter seg bort til vinduet og bryter røykeloven en liten stund.

ARVELØS VINNER

Fincken er stappfull og kokende nå. BB-Tor og damenes diskusjoner ovenpå har vart betydelig lengre enn annonsert. Folket vil ha et svar.

Endelig kommer juryen ned. Først ut er Miss Paulina. Hun får sin tittel, sin diplom og sin Vaginal Plug, sier liksomoverrasket «trodde ikke dette skulle skje meg», og går ned til stor applaus. Men det er Mister-tittelen alle venter på i kveld.

En velpudret Miss Bergen tar micen og går rett på sak.

– Årets Mister Gay Pride Bergen er: David!


SHOWTIME. Programleder Ludmilla von Bedrag (t.v) gratulerer årets vinnere, David David Torkildson og Paulina Lid. FOTO: EIRIK KJØDE ØDEGÅRD

Oppe i trappen slenger David blikket i taket, litt overrasket, litt fortvilet, litt glad, sukker innbitt, stålsetter seg og går ned i lokalet. Stor jubel slår opp mot scenen, og en overdådig plasttiara blir satt på hodet. Seierherren gliser og vinker, men nøler ved dildo-overrekkelsen.

– Nå tar dere ikke bilde, ellers. Slikt bruker jeg ikke, sier han og hytter med pekefingeren mot salen. Plaststaken overrekkes og blitzlampene knitrer. Så er det tale:

– Jeg må få takke juryen. Sant å si er jeg litt overrasket. Og nå mister jeg iallfall arven, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN