Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

HVIS BLIKK KUNNE DREPE: ...så hadde ikke sjeling av et slikt kaliber gjort en flue fortred. FOTO: SEAN MELING MURRAY

Aparte.

Verdt å vite


KRØLL PÅ TUNGA. Eieren av denne tunga har minst én forelder som kan forme tunga til en U – svært irriterende å se på dersom du ikke selv får til tungerulling. FOTO: SEAN MELING MURRAY

 

SJELDENT TALENT. Det finnes mange måter å bli festens midtpunkt på. FOTO: SEAN MELING MURRAY

GOD PLASS. Aldri svelg noe som er større enn neven din. FOTO: SEAN MELING MURRAY

GLIKK-GLIKK. Spytting kan forekomme på høyst merkelig vis. FOTO: SEAN MELING MURRAY
Når tunga krøller seg og øynene forsvinner i hver sin retning, kan Ibsens andre buskevekster lett forsvinne i mengden av ripsbusker.

Tekst: ELLEN SKILHAGEN

Visste du at innoverskjeling er mer vanlig enn utoverskjeling? Noen skjeler også oppover. Dersom du leker Åge i Hotel Cæsar (les: vandrer omkring med lapp over det ene øyet), kan skjelingen bedres.

Visste du at ulike følelser uttrykkes gjennom ulike deler av ansiktet? Øynene viser om du er lei deg, munnen avslører når du er glad. Blir du overrasket, røper pannen forbauselsen din.

Visste du at tungerulling er en av mange unyttige egenskaper vi kan arve fra våre foreldre? Når en ku ruller tunge, kan det bety at den har angst. Når et menneske ruller tunge, betyr det ingen verdens ting.

Visste du at selv om du ikke klarer å rulle tunga til en U, så kan du uttale tungekrøllere som «Ibsens ripsbusker og andre buskevekster», «fly fæle fule flue fly» eller «takpapp, veggpapp, papp og papir»?

Visste du at forskere mener at dersom du er høyrehendt, går også hårsveisen din mot høyre? Dette har ingenting med verken øyne, tunge eller ansikt å gjøre, men det er litt artig likevel.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN