Er du en av dem som ikke gidder å betale en femtilapp for å gå på museet? Vel, rundt omkring deg, enten du haster ned trappene på SV-fakultetet eller nyter en kaffe mocca i kaffebaren på Universitetsbiblioteket, venter en stor skattekiste full av vakre og spennende kunstverk.
– Jeg tror ikke folk er klar over hvor viktig kunst er før vi ikke lenger har det rundt oss, sier Bente Milch, som har ansvar for å vurdere og kjøpe inn kunst til Universitetet.
Hun håper at kunsten gir større glede til ansatte og studenter. Men kunst har også evne til å skape debatt.
På 70-tallet ble «Mordet på Andreas Baader» av Odd Nerdrum hengt opp på Studentsenteret. Det skapte så stor strid at Nerdrum tok det tilbake. For noen år siden kjøpte Astrid Fearnley-museet i Oslo det samme bildet for flere millioner kroner.
Kunst trenger også bevisstgjøring og forklaring. Ikke minst må folk vite hva de faktisk ser på. I bakgården på Studentsenteret står skulpturen «Metropolis» og griper grådig mot himmelen. Arne Vinje Gunneruds svevende skyskraperby fra 1974 er preget av filmen «Metropolis» og dens dystre fremtidsvisjon. «Metropolis» er et eksempel på 70-tallets brutalistiske monumentalkunst.
Men på skolebygg i hele Bergen finner du flere kunstskatter og spennende historier.
Debattregler
-
Personhets har ingen plass i debattene våre.
Ikke trolling
eller injurier
heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
-
Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
-
Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.
Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.
MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender
'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.