Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Aparte.

Det magiske regnet


Dryppsteinshulene i Nerja ligger helt sør i Andalucía, ved foten av Sierra Almijara fjellene. De er nesten fem kilometer lange og er av de største i verden. Koralloider: Forgrenede, bobleformede utvekster som dannes ved utfelling fra aerosoler på steder der det er vannsprut. FOTO: BRYNJAR VIK

 

Stalakitt: Dryppstein som vokser ned fra taket som en istapp og består av kalk. Denne formasjonen står i midten av et at de større rommene, den er 32 meter høy og 13 meter på sitt bredeste. FOTO: BRYNJAR VIK

Stalakitter er ofte formet som rør, de får kun istappformen hvis de tettes, disse fungerte overraskende bra som musikkinstrument, og vi fant faktisk treklanger. Man bør likevel merke seg at hvis en stalaktitt eller stalagmitt berøres, vil fettet fra fingrene gjøre at mineralet ikke lenger klarer å feste seg, slik slutter de å vokse. FOTO: BRYNJAR VIK

Tekst: PIA MARTINE WOLD

Drip.

Drip.

Drop.

Aprilregnet treffer Bambi på øret, og store øyne betrakter de tunge dråpene med beundrende nysgjerrighet.

Drip, drip, drop, little April shower

beating a tune as you fall all around

Først og fremst fordi regn – for Bambi – er noe helt nytt og rart og vått og fascinerende. Men det Bambi ikke vet, er at regndråpene innehar mer enn kraften til å lage lyriske rytmer.

Drip, drip, drop little April shower

What can compare with your beautiful sound

beautiful sound

For det er ikke bare lyden som er vakker. Dryppstein vokser ned fra taket som en istapp, og består av kalk, og den finnes fordi disse vanndråpene – disse bittesmå vanndråpene – etterlater seg mineralavfelling med en hastighet på 0,1 til 1 millimeter i året.

Sakte, sakte lager de små dryppene 32 meter høye, 13 meter brede gigantformasjoner. Et musikkinstrument? Istapper i forening? Bobler? Rør?

Bambi vet ikke helt, men at hun synes disse rare regnfremkalte steinene er minst like vakre som lyden av regnet, det kan man se på de store øynene.

beautiful sound

Drip,

drop,

drip,

drop.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)for en nydelig liten sak. og disse bildene er jo bare fantastiske.


Very valid, pithy, scucicnt, and on point. WD.


vzDeLS <a href="http://hlzfzvyoqxce.com/">hlzfzvyoqxce</a>


<a href="http://www.cogenesys.com/online_college_degrees.html">university colleges</a> nnowuz <a href="http://www.lanewayhousingvancouver.com/mortgage_refinance.html">home refinance</a> 829055 <a href="http://www.myrefinanceratesplace.com/">mortgage</a> 1629 <a href="http://www.findyourcreditcard.net/">credit cards</a> 77772  SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN