Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Casio:larm

Hype og snøvær


Før stormen. Blå er rolig nå, snart er det konsert. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

 

Sceneshow. Casiokids legger vekt på det visuelle, og Fredrik Vogsborg er her iført pappmasjémaske. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

Orden. Med så mye utstyr gjelder det å ha orden. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

Styr. Det er mye styr rundt Casiokids backstage. FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

Lydsjekk. Casiokids har lydsjekk på Blå under By:Larm FOTO: ADRIAN B. SØGNEN

By:Larm. Casiokids viser seg frem fra sin beste side FOTO: ADRIAN B. SØGNEN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKK
Casiokids er NME sitt nye favorittband. Sist lørdag trosset de tungt snøfall og livsfarlige istapper for å vise seg frem for by:Larm og Den Dominikanske Republikk.

Tekst: HÅVARD RINGEN

Oslo viser seg fra sin mest vinterlige side denne lørdagskvelden. Det er et slik vær som gjør at en verdsetter gode vintersko og forede jakker; det er kaldt, det er vått og det er livsfarlig. Langs alle hustak henger det enorme istapper klare til å angripe når som helst, så her må man være på vakt. Dette været, det verste snøfallet på lenge, er også årsaken til at Casiokids ikke er å se.

– Hei, Casiokids er forsinka, de har kjørt bil fra Brussel og har ikke kommet frem enda, men de skal være på Blå klokken syv, forklarer manager Chris Wareing via telefon.

Det er bare å innfinne seg. Ingen er herre over været.

SLITNE

Kvart over syv ruller en litt sliten bandvan, med litt slitne bandmedlemmer, inn på parkeringsplassen på Blå. Casiokids har tatt en avstikker fra en omfattende europaturné for å spille konsert på by:Larm.

– Jeg fikk ikke sove i natt, sier en tydelig preget Omar Johnsen.

Sammen med bandkollega Ketil Kinden og sjåfør Clement har han de siste to døgnene kjørt bandvanen fra Belgia.

– Det er vanskelig å få sovet noe når du er på veien, og på ferja til oslo var det klin umulig. Vi ble sittende i en kafeteria med fullt av dritings mennesker rundt oss, og de på bordet ved siden pratet bare om pikk, det var utrolig slitsomt.

Kinden mener søvnmangelen er en vanesak.

– En kan vende seg til det meste, også det å mangle søvn. Det er stress, men du blir faktisk vant til det.

OFRER INGENTING

Casiokids er en litt løst sammensatt konstelasjon for tiden, de faste medlemmene på turnéen er trekløveret Ketil Kinden, Oma Johnsen og Fredrik 'Feddi' Vogsborg som deler på å traktere casioene i bandet, og Einar Olsson på trommer.

Bassisten, Kjetil Aabø, valgte å bli hjemme på denne turnéen.

– Det var ganske greit egentlig, jeg hadde valget mellom å bli med på turné eller bli singel, og jeg ville ikke bli singel. Da er det jævlig kult av resten av bandet at de gir meg muligheten til å bli hjemme. Og nå er jeg forlovet!

– Du skulle heller blitt med på turné da, skytes det inn.

– Da hadde vi hatt en sak her: Ofret alt for banddrømmen!

– Hah, mer som: Ofret ingenting for banddrømmen! Der har du en overskrift!

KAOS

Casiokids er ganske kaotiske. Det er alltid mye som skjer rundt dem, derfor er det vanskelig å få pratet ordentlig med bandet. Ketil Kinden begynner å fortelle om turnéen de er midt oppi, om å spille for massevis av barn på Oscar Niemeyer-plass i Le Havre, om å opptre på barne-tv og i lilla varebiler i Paris. Plutselig farer han opp.

– Jeg har bilder! sier han opprømt og rigger raskt opp mac'en for å vise lysbilder fra bortimot hele turnéen. Han viser bilder av gigantiske ballonger, storslåtte, men falske landskap, øl og ekstatiske folkemengder, mens han forklarer entusiastisk. Hele tiden ramler det mennesker inn og ut av backstagen på Blå.

– Armhevinger, Ketil?

Vi blir avbrutt igjen. Det er dags for Casiokids faste oppvarmingsrituale. Kinden forklarer senere at de syns armhevinger er den perfekte måten å varme opp foran en konsert.

– Du trenger ikke ta så mange, bare bli litt varm liksom, få opp tenningsnivået. Ofte er det så mye mas backstage at det blir fåfengt å prøve og varme opp stemmen, så da funker det bra med en liten treningsøkt.

Kinden har rett. Det funker. I hvert fall for Casiokids i kveld, på publikumsresponsen å dømme.

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Det har sluttet å snø. Oslo har fått et mildt drag av vår i luften, men byen er enda farligere enn kvelden før, for i mildværet løsner istappene. Kinden kommer seg helskinnet til møtestedet, pressis denne gangen. Vi tar opp tråden fra kvelden før, oghan forklarer hvorfor Casiokids har tatt en avstikker fra turnéen for å spille på By:Larm.

– Det er veldig viktig med slike konserter, det er utrolig mange bookingagenter her. Og hvis de liker det de ser så er sjansene større for å bli booket til andre festivaler. Så selv om det er tungvint å dra fra Belgia til Sveits via Oslo, er det verdt det.

– Det er sjelden vi merker en umiddelbar effekt av slike konserter, men i går fikk vi faktisk tilbud om å spille en festival på Den Dominikanske Republikk.

– Skal dere dra?

– Det må vi se på, men det virker jo veldig interessant.

REFLEKTERT

Kinden reflekterer over sin egen musikalske gjerning mens han sitter og spiser sandwichen sin, men hans forhold til musikken er likevel veldig avslappet.

– Vi har en strategi, til en hvis grad, men det er vanskelig å forutse reaksjoner. Vi vil bare spille mye og vi vil spille med band vi liker. Som når vi turnérte med Of Montreal, det var veldig viktig for oss.

Hvilken strategi Casiokids enn har, så funker det bra for dem om dagen. De siste par ukene har de vært favorittbandet til NME og de har blitt mye nevnt i bloggosfæren.

– Det finnes en nettside som heter Elbo.ws som overvåker mange tusen blogger, og som fører topp ti lister over de mest bloggede artistene, forteller manager Wareing som har kommet til.

– Og hver gang jeg sjekket sist uke, så var «Fot i Hose» nummer to eller tre på listen over mest posta videoer.

VENTER MED ALBUM

Til tross for hypen så vil ikke Casiokids forhaste seg med å få ut et album.

– Hvis du ser på markedet i dag, så er det fryktelig merkelig og vanskelig å forholde seg til. Si at noen skal sjekke ut et nytt band i dag, hvordan gjør de det da? Kanskje de hører litt på myspace, kanskje de laster ned et par låter fra nettet, plukker opp noen låter her og der. Det er det vi vil med singelutgivelsene våre, at publikum kan bli gradvis kjent med materiale vårt, og at vi kan vokse sammen med publikum. Og så kan vi oppsummere med et album senere.

Casiokids har ikke hastverk med å lykkes, det er kanskje derfor de holder på å gjøre det. De lar ting skje i sitt eget tempo. Kinden er ferdig med sandwichen sin, noe som har tatt en liten time. Snart skal han intervjues av britiske Radio1. Det går sikkert strålende, om han ikke blir truffet av en istapp på veien, da.

Uthevet: De på bordet ved siden pratet bare om pikk, det var utrolig slitsomt. Omar Johnsen, Casiokids.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)Casiokids lyver, Studvest sjekker ikke fakta:

På elbo.ws er de slett ikke blant topp 10, heller ikke blant topp 20: http://elbo.ws/videos/

De er ikke på topp 50 på listene over artister eller låter heller.

Dette til orientering.


Hi Kjetil

Elbo.ws is a live blog aggregator. They update their lists several times per day. From the 12th to the 22 February this year the video for Fot i hose was between second and third place on their list of most posted videos based on their monitoring of over 3500 blogs. This can easily be explained by the fact that Pitchfork TV posted the video on February 11 and the vast majority of blogs take their lead from the this hugely influential website.

http://www.pitchforkmedia.com/node/148940

Dette til orientering! :)

  SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN