Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Mange og middelmådige?


 

Tekst: ASKILL HARKJERR HALSE

Det blir stadig flere studenter i Norge. Fra 1990 til 2004 økte ifølge Statistisk sentralbyrå antallet studenter ved norske universiteter og høgskoler fra 132 359 til 211 001.

Samtidig hersker det bekymring for at disse ikke lærer det de skal, og at bredden går utover nivået. Sist ut var professor Kai Olsen, som uttalte at norske studenter er «late og svake» – de holder for lavt nivå og jobber for lite med studiene. (Dagbladet 14. februar)

Utspillet er bare det siste i en lang debatt om kvaliteten i høyere utdanning som henger sammen med de siste årenes omorganiseringer i universitets- og høgskolesektoren. Debatten har handlet om alt fra obligatoriske seminarer og oppgaveinnleveringer til universitetenes selvstendige posisjon i samfunnet. Og selvsagt om penger.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN