Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Rock for store


OVERALT. Torgny Amdam visste å bruke hele scenen – og litt til – på dobbeltkonsert i aulaen. FOTO: TROND SØRÅS

 

ENERGISK. Amuletvokalist Torgny Amdam(bak) demonstrerte etimponerende energinivåi en slags rock'n'roll intervalltrening på NHH lørdag. FOTO: TROND SØRÅS
MER OM DENNE SAKEN:
Rock for små
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKK
Konserter på Uken er høy stemning, høy lyd og høy promille.

Tekst: FRODE ANDERSEN

NHH, natt til søndag.

Klokka nærmer seg halv ett, og Amulets tolkning av Cato Salsa Experience’s So, the circus is back in town øser ut av høyttalerne.

Mer enn 500 publikummere har funnet veien til en av Ukens mange store happeninger; Rock’n’Roll Intercourse – Amulet og Cato Salsa Experience i en og samme konsert.

GAL MANN MED MANKE

De fleste har tydeligvis bestemt seg for at det skal ta av i kveld. Amulet-vokalist Torgny Amdam er en av disse. Han hopper og spretter rundt på scenen, klatrer på høyttalere, stagediver og ser i det hele tatt ut til å ha det fett.

Lengst framme ved scenen står en tilsynelatende gal mann med svær manke og rocker heftig.

Noe motvillig går Amulet-gutta av scenen og gjør plass for Cato Salsa Experience. Torgnys Rambo-inspirerte antrekk og punkinspirerte vokal må vike for Salsa-bassist Christian Engfelts mer stilige mørke skjorte og jeans, og sekstitalls groove. De skal tross alt dele scenen i kveld.

SLITSOMT? – NEPPE!

Da sjefen sjøl, Cato Salsa, tidlig i konserten uttrykte at det kunne bli slitsomt for publikum med en så lang konsert, undervurderte han tydeligvis bergensstudentene. For utover i konserten er det flere enn Amulet-Torgny som tar av. Humøret hans smitter, og snart hopper hundrevis av studenter i tyveårene rundt i det svette konsertlokalet.

Under et av Cato Salsas mer avslappende numre ligger plutselig en av de mindre balanserte rett ut på gulvet. Motoriske ferdigheter på nivå med en toåring er prisen man må betale for å komme i godt humør. Menneskene rundt ser bekymret på ham. De lurer på om han trenger hjelp, men han stabler seg på beina og groover videre.

HVEM ROCKER HARDEST?

Gulvet begynner å bli sleipt, for halvtomme ølglass flyr gjennom lufta. Snart er enkelte fulle av øl både utvendig og innvendig.

En badering dukker opp fra ingensteds, og bokses fram og tilbake over publikum helt til noen synes det er en god ide å kaste den på Salsa-trommis Jon Riise, som fornuftig nok lar den ligge på scenen til dagen etter.

De er i gang med et mer energisk nummer, og at bassist Engfelt fortsatt ikke har kastet den langermede skjorta er et mysterium. Vokalist/gitarist Salsa er i alle fall dyvåt av svette, men presterer likevel bare bedre.

Den allerede nevnte gale, langhårede publikummeren treffer på en kompis som tydeligvis eier gulvet, og de to har straks sin egen lille «hvem rocker hardest»-konkurranse.

LE GRANDE FINALE

Amulet-Torgny er overalt. Han diver nok en gang, til publikums store forlystelse. En av framtidas hvitsnippforbrytere prøver på det samme, og geleides mot utgangen av strenge vakter.

Sakte, men støyende, har det hele bygget seg opp mot kveldens klimaks; begge band på scenen samtidig! Om lydnivået var høyt og stemningen god fra før av, er det ikke tvil om at samhold gjør sterk, og at konserten nå når nye høyder. Publikum erkjenner dette ved å ta ut det man skulle anta er siste rest av energi. Men de holder koken og roper bare på mer når musikerne går av scenen. De får viljen sin, og beæres med noen ekstranummer.

De fortsetter festen ut i de små timer på de mange barene rundt om i NHH-bygget. Der festes det helt til det blir lyst igjen, og rockernes natt må vike for barnas dag.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN