Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Aparte.

Påleggsmot


 
Det er slettes ikke morsomt å spise sin mat hvis det bare er brød, majones og tomat.

Tekst: LIV KARI BIRKELUND

BRUNOST OG AGURK

Dette er Jannikes desiderte favoritt.

—Jeg spiser det minst én gang om dagen. Brunosten er litt søt og kraftig i smaken, mens agurken er knasende. Jeg tenkte at agurk var da veldig godt på hvitost, så da måtte det jo være godt på brunost også.

LEVERPOSTEI OG BRINGEBæRSYLTETøY

—Påleggskombinasjonen har sitt utspring i en episode da jeg var liten gutt. Det var litt rester av leverpostei på kniven da jeg fortsatte med bringebærsyltetøy. Jeg nekter å la meg kue av folk som synes det er ekkelt.

Gisle synes det er godt.

NUGATTI OG HVITOST

Liv er glad i søte påleggskombinasjoner.

—Det beste ville vært Nugatti Crisp på lyst brød, hvitosten øverst. En tur innom mikrobølgeovnen er heller ikke dumt. Det blir veldig mykt, så det tar litt tid før du skjønner hva som skal gjøres for at ikke alt skal bli bare gris.

BANAN OG MAJONES

Janne spiser sine skiver med banan og majones helt uten å tenke på at noen synes det er merkelig.

—Jeg har fått denne tradisjonen hjemmefra. Alle hjemme spiser det. Du må prøve det, selv om det høres merkelig ut.

REKESALAT OG SPEKESKINKE

Berit vet ikke helt hvorfor det ble akkurat sånn.

—Jeg synes det er fint å kombinere kjøtt med sjømat. Men den skiven har nå blitt en del av mitt daglige ritual. Sammen med et bløtkokt egg og en kopp kaffe.

SYLTETøY OG BANAN

Kristine har gledet seg over disse skivene siden hun var liten.

– Fordi det er godt. Jeg har spist det siden jeg var liten. Jeg spiser det når jeg har lyst på noe ekstra godt. Men det må være bringebærsyltetøy skal det være noe.

VAFFEL MED KAVIAR

—Jeg spiste veldig mange vafler med kaviar på da jeg var liten. Trikset er å ikke ta på for mye kaviar. Og ikke tenk på at det er kaviar, tenk på at det er godt, sier Finn.

HVITOST OG LEVERPOSTEI

Ørjan hadde to typer pålegg i kjøleskapet. Men så var det så lite leverpostei igjen.

—Jeg måtte smøre leverposteien godt utover, og så la jeg en skive hvitost på toppen. Det var veldig godt. Hvitosten ble softere. Men det er viktig å ikke ha en kjip leverpostei. Du må ha ovnsbakt. Og Synnøve hvitost.

SALAMI OG KAVIAR

Eks-kjæresten til Mona foreslo salami og kaviar.

—Jeg syntes det hørtes merkelig ut, men det var virkelig kjempegodt og jeg likte kombinasjonen av søtt og salt, kaviaren er litt søt. Før spiste jeg det tre-fire ganger i uken. Jeg synes det er rart selv, det passer jo ikke sammen.



Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)



herlig.


Real brain power on display. Thanks for that awnesr!



  SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN