Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Bookingbanden


Disse bestemmer hvilken konserter du kan gå på.

Tekst: RUTH HEGE HALSTENSEN

Hvem: Fredrik Saroera

Hvor: Landmark

Hva: – Det flotte med Landmark er at vi kan tilby en enorm bredde. Restaurant på dagtid og støykonserter og ville klubber på nattestid. Eksperimentell musikk trenger ikke å være galskap og ubehag. Det kan også være morsomt og vakkert. Det er er slett ikke verst at en så liten by som Bergen kan ha en alternativ scene av internasjonal størrelse som Landmark. Vi kan være en av to konserter som en musiker skal ha i Europa. Her kan du høre japanske støyartister og amerikanske elektronikafolk for en drøy femtilapp. På en vanlig søndagskveld kan du finne på Landmark musikere som Fennez gjøre gratiskonsert bak laptop'en sin. Det kan ofte være vanskelig å få forhåndsomtale på artistene i norske medier. Hopetall av varme kritikker i store musikkmagasin er ikke avgjørende når journalisten i utgangspunktet ikke har kjennskap til sjangeren. Jeg mener at folk må ta mer fatt i byen sin. Det er en ekstremt høy frekvens av kulturell aktivitet her. Det er så rart å høre folk snakke ivrig om hvor inspirerende en danseforestilling de så i Paris var, når kanskje akkurat den samme forestillingen gjestet Bergen på sin turné.

Hvem: Ivar Chelsom Vogt

Hvor: Kamelon

Hva: – Kamelon har kun vært i drift i ni måneder, så vi jobber fortsatt med å definere hvilken profil som passer best for oss. Stedet ble til bak tanken om det skulle være et sted som vi selv kunne tenke oss å dra på. Vi underlegger oss ikke en spesiell sjanger i bookingen vår. Vi ønsker et bredt publikum innen poprock, countryinfluert, samt reagge og elektronika. Bookingen er påvirket av vår egen smak, men forhåpentligvis ligger det et kvalitetsstempel implisert i nettopp det. Den konkrete bookingen er lite influert av mediene, og mer preget av hva vi plukker opp innad i musikkmiljøene både lokalt og internasjonalt. Vårt mål med konsertscenen er å gå i null, så vi er kanskje ikke de sterkest rammede av lanseringsaspektet i bransjen.

Hvem: Fredrik Thorkildsen

Hvor: Realistforeningen

Hva: – Flatstrukturen i RF gjør at styret må godkjenne programmet og budsjettet vi fremstiller. Erfaringsmessig har vi funnet ut at rock, gjerne singersongwriter-sjangeren, trekker masse studenter på Kvarteret. Sjangeren har en stor spennvidde, i likhet med bergensstudentenes smak. Det er klart langt dyrere med utenlandske artister, men heldigvis har det siste årene kommet flere gode artister fra Norge, som hjelper på budsjettet vårt. Den konkrete bookingen består mye av megling med et hav av ulike agenter til plateaktuelle artister vi finner passende for oss. Det er mye billigere å booke artister som allerede er ute på turné.

Navn: Andrè Holt

Hvor: Hulen

Hva: – Hulen presenterer populærmusikk med vekt på rock innenfor sjangeren. Altså ikke hardrock og metal, men kanskje litt hardcore. Selv om vi fortsatt er Nordens eldste rockeklubb, ønsker vi ikke å innsnevre miljøet til langt, sort hår og olajakke. Hulen liker også å presentere god pop, men da gjerne av den indie-inspirerte sorten. Vår målgruppe er kanskje den alternative gemene hop, men vi ønsker ikke egentlig å markedsføre oss kun for en spesiell gruppe. Bookinggruppen vår baserer seg på en liten gruppe med hver sin spisskompetanse i ulike sjangrer. Slik forsikrer vi oss å kunne tilby de genuint musikkinteresserte bergenserne hva de ønsker.

Navn: Martin Holmes

Hvor: Garage

Hva: – Vi har aldri sagt at Garage er en ren rockeklubb, selv om det er mange som tror det. Konsertprogrammene våre er jo bevis på det. Jeg synes det er en uting, men forstår at folk ofte har behov for å klart definerte utesteder. At noen format ikke passer overalt. I utgangspunktet inviterer vi alt fra dømetal til jazz, så lenge det ikke er coverband. Med coverband mener jeg naturligvis ikke rene konseptband som for eksempel Warpigs. Slike er hjertelig velkommen.

Navn: Cathrine Meling

Hvor: Aktive Studenters Forening

Hva: – ASF sitter på ei gruppe bookere med spisskompetanse på hvert sitt område. Musikkprofilen vår ønsker vi skal være så breddekkende som mulig. Med et stort kvalitetsstempel, så klart. Samtidig er vi nødt å føye oss litt etter oppmøtetallene i Teglverket. Det har vist seg at bergensstudenter ofte liker best musikk i rockeland. Det virker ikke som det er et stort hiphop-publikum her, for eksempel. Så sant det ikke er Timbuktu, da. Konseptet vårt ASFSub presenterer mye av det som er ligger i gråsonen av sjangrene. Jazzmannen er ikke lenger jazzmann. Han kommer fint på Sub'en.

Hvem: Tom Henrik Gulbrandsen

Hvor: StåOppJazz

Hva: – StåOppJazz er et samarbeidsprosjekt mellom RF og ASF, hvor bookingen har fullstendig kunstnerisk frihet hva angår styrene i de to ulike studentorganisasjonene. Profilen har blitt til underveis. Publikum er som oftest studenter, og det er ekstra moro når det er eldre jazzpublikummere i salen. Det unge publikumet gir oss muligheten til å leke med jazzbegrepet på lik linje med det det unge musikkmiljøet i sjangeren gjør. Vi kan invitere artister til å forme egne enkvelds-band, så vel som solokonserter tilStåOppJazz, like greit som å booke ytterpunktene av sjangeren som lydkunst og støy. Man trenger ikke å like alt StåOppJazz setter opp, og det gjør konseptet moro. Det er lov å gå under en konsert du ikke liker, så lenge du tester det ut neste gang. Det er artig når folk kommer bort til deg og takker for den beste konsertopplevelsen de noensinne har hatt.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA APARTE
SISTE FRA MIDTEN