Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
NHHI Lacrosse.

Fem år med LAX stemning


HØY KØLLE. Slag og fysisk kontakt må man regne med i lacrosse. FOTO: BERIT BYE

 
LACROSSE
Er en gammel lagsport som først ble spilt av kanadiske indianere på 1200-tallet.
Spilles på en bane på samme størrelse som en fotballbane, med ti spillere på hvert lag. Spillerne har køller med en stram nettlomme i enden (lacrossen eller bare crossen).
Miljøet i Norge består av rundt 200 spillere, hovedsaklig studenter.
NHHI Lacrosse ble stiftet i 2004, og kalles gjerne NHH Lax eller Norsemen.

Høsten 2004 startet syv NHH-studenter Norges første Lacrosselag. Sist lørdag feriet 500 hundre personer femårs-jubileet.

Tekst: EMILIE NORDSKAR


INGEN FIENDSKAP. Harde kamper ender i vennskapelig håndtrykk. FOTO: BERIT BYE

– Lacrossen er en kombinasjon av en morsom, actionfylt sport, og en hyggelig vennegjeng, forteller Knut Morseth, en av fire spillere ansvarlige for helgens arrangement.

Sammen med Didrik Almgren, Hans Fredrik Årstad og Johan Skaaret, utgjorde disse fire årets «jub.komm», eller jubileumskomité.

På lørdag var det duket for festoppgjør mellom NHHI Lacrosse, BIs nystartede lag og Christiania Lacrosse. Arrangørene hadde i tillegg invitert Norges Handelshøyskoles tennis-, fotball- og rolag til kamp. Morseth anslår at rundt 85 spillere deltok på arrangementet i Stemmemyrshallen.

– I lacrosse er det en fordel å være rask og ha bakgrunn fra annen lagsport som bandy eller hockey. Det er jo en ball og et mål, liksom, det er ikke «rocket science», sier Morseth.

Speaker under lørdagens siste oppgjør mellom NHHs førstelag og Christiania Lacrosse, som består av gamle NHH-studenter, kunne derimot meddele noe annet:


TRADISJONSRIK SPORT. Moderne beskyttelsesutstyr i en sport fra 1200-tallet. FOTO: BERIT BYE

– Dette er ikke et spill, det er prestisje!

Senere på kvelden hadde lacrosse-gutta invitert rundt 85 gjester til treretters middag på Galleri Nygård, og etter middagen kunne 400 festglade mennesker bli med på festen.

Jub. komms. Morseth var godt fornøyd med lørdagens arrangement, og nå sikter Handelshøyskolens glade lacrosse-gutter mot fem nye år med nasjonal dominans.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN