Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Sport.

Kirurgisk presisjon fra medisinerne


 

TETT KAMP. NHH og Sjøkrigsskolen møttes i innebandyfinalen, en finale der NHH til sist trakk det lengste strået etter sudden death. FOTO: IDA ANDERSEN

NÅDDE IKKE OPP. Handelshøgskolen BI imponerte i basketballfinalen, men tapte til slutt mot Sjøkrigsskolen. FOTO: IDA ANDERSEN

HØYT NIVÅ. Sjøkrigsskolens keeper varter opp med en førsteklasses redning i finalen mot NHH. – De forsvarte seg godt, sier Even Enggrav fra Handelshøyskolen. FOTO: IDA ANDERSEN

KOM TIL KORT. De lyseblå jusstudentene kom seg helt til finalen i volleyball, men klarte ikke å stå imot presset fra medisinerne mot slutten. Her i kamp mot Sjøkrigsskolen i gult. FOTO: IDA ANDERSEN
STUDENTIDRETTSDAGEN
Arrangert for første gang i 2006, da med Sjøkrigsskolen, Norges Handelshøyskole og Det juridiske fakultet ved UiB.
I år deltok også Høyskolen i Bergen, BI, Det psykologiske fakultet, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Det medisinsk-odontologiske fakultet ved UiB.
Studentene konkurrerer i stafett, fotball, volleyball, basketball, kanonball og innebandy.
Turneringen avsluttes med kåring av beste skole sammenlagt, beste heiagjeng, samt priser til vinnerne av hver enkelt idrettsgren.
Det medisinsk-odontologiske fakultet ved UiB gjorde det best i år med tre finaleseire.

Studentene ved Det medisinsk-odontologiske fakultet dominerte da Studentidrettsdagen ble avholdt i Nordneshallen 18. september.

Tekst: OLE MAGNUS MOSTAD

Idrettsdagen er et årlig arrangement der inviterte skoler i Bergen konkurrerer i idretter som stafett, fotball, kanonball og innebandy.

– Vi er veldig fornøyd med oppslutningen, spesielt fra de som kom med i år. Nærmere 400 har møtt opp. Vi satser på enda flere skoler neste år, forteller Morten Bogaard, leder for Studentidrettsdagen.

STERKE MEDISINERE

Av de åtte påmeldte skolene og fakultetene, var det Det medisinsk-odontologiske fakultet som gjorde sakene sine best, med tre finaleseiere. Vegard Lysne fra medisinerlaget i volleyball var godt fornøyd med innsatsen til fakultetet.

– Dette var årets viktigste volleyballkamp! Nå har vi vunnet i tre idretter, så dette ser bra ut. Vi kom på andreplass sammenlagt i fjor, men vi håper på å kunne bli beste skole i år, sier Lysne etter dagens tredje finaleseier.

Tidligere hadde de cruiset inn til en forholdsvis komfortabel seier i stafetten, i tillegg til å ha god kontroll mot Sjøkrigsskolen i kanonballfinalen. Volleyballfinalen mot Det juridiske fakultetet var jevn, men til slutt ble Det medisinsk-odontologiske fakultetet for sterke, og gjengen fra Haukeland kunne slippe jubelen løs.

SPENNENDE INNEBANDYFINALE

De største forventningene var likevel knyttet til finalen i innebandy. Der møttes Norges Handelshøyskole (NHH) og Sjøkrigsskolen – to av de beste skolene på Studentidrettsdagen de siste årene. NHH dominerte stort hele kampen, men fikk ikke hull på byllen i løpet av ordinær spilletid. Et solid forsvar og en god keeper hos Sjøkrigsskolen ryddet unna det meste som kom deres vei. Noen minutter ut i sudden death («første målet vinner») var likevel Even Enggrav på pletten foran Sjøkrigsskolens mål, og fikk pirket inn 1-0 til NHH, og avgjorde dermed kampen.

– Det var godt å få rodd dette i land. Sjøkrigsskolen forsvarte seg bra. Samtidig la vi ned en veldig god innsats, i tillegg hadde vi en veldig flink keeper bakerst som jeg følte meg trygg på at ville ta det som kom. Jeg tror det var fjerde året på rad vi vinner innebandyfinalen nå, sier en blid matchvinner etter kampen.

Etter endt turnering avsluttet deltakerne kvelden på Helhus på Det Akademiske Kvarter, med premieutdelinger til vinnerne av hver enkelt idrettsgren, samt pris til beste skole og beste heiagjeng.

----------------------------------------------------------------------------

UTHEVET: «Vi satser på enda flere skoler neste år» Morten Bogaard, leder for Studentidrettsdagen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN