Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Sport.

Toppidrett som deltidsjobb


TRAVELT. Å få tid til skole og toppidrett krever disiplin. Jeanette Haga Holgersen sier at det er travelt, men sier at det er fryktelig gøy å gjøre noe hun liker. FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

 
Jeanette Haga Holgersen

Aktuell: Student og toppidrettsutøver
Studerer: Økonomi på HiB
Klubb: Tertnes
Posisjon: Høyrekant
Antall landskamper J-19: 14

Studenten og toppidrettsutøveren Jeanette Haga Holgersen er ikke helt som vanlige studenter. Prestasjonskravene gjør torsdagspilsen til et ikke-tema.

Tekst: LASSE SKOGSTAD PATRIKAINEN

– På sikt er målet å bli proff og å kunne leve av håndballen, sier Jeanette Haga Holgersen (19).

I Norge er det svært få som lever utelukkende av å spille håndball, dette betyr at de fleste håndballspillere på toppnivå må finne tid til å ta en utdannelse ved siden av håndballen. I høst begynte Jeanette på økonomi og administrasjon på Høgskolen i Bergen (HiB), og nylig ble en treårskontrakt med Tertnes signert. Selv om hun bare er 19 år har hun 14 kamper for J-19 landslaget og fast plass på Tertnes.

EN VANLIG DAG

For å få gode resultater på skolen og på banen er man nødt til å jobbe veldig strukturert. Jeanette forteller hvordan en typisk dag er for henne.

– Dagene starter tidlig med morgentrening. Etter dette er det rett på skolen før det er trening igjen på ettermiddagen. Jeg er hjemme cirka klokken åtte og da blir det som regel litt jobbing med skole. Dagene har faktisk blitt litt lettere nå enn før siden det er mer frihet enn på videregående skole, sier hun.

AMBISIøST IDRETTSTALENT

Tertnestrener, Tore Johannessen, beskriver Jeanette i positive ordlag.

– Hun er enormt ambisiøs og har klare mål som hun er villig til å gjøre alt for å oppnå. De siste årene har hun utviklet seg veldig mye og kombinert med at hun fremdeles er lærevillig gjør det at hun er en viktig spiller for oss, sier Johannessen.

Viljen til å bli god forklarer også det svarte beltet i taekwondo.

– Jeg har fått bruk for mye av det jeg lærte der, blant annet koordinasjon, kondisjon og hurtighet. Foreløpig har jeg ikke fått bruk for grepene, men man vet jo aldri, sier hun smilende.

EKTE STUDENT

Som student unner man seg gjerne noen timer ekstra på puten. Det er en uaktuell problemstilling forJeanette.

– Jeg går nok glipp av noe da jeg ikke får vært med på alt utenfor skolen, men jeg føler meg likevel som en ekte student, sier Jeanette og presiserer at fulltidsjobben som håndballspiller knuser en hver deltidsjobb hun ellers ville ha hatt ved siden av.

ALVORET NÆRMER SEG

Som studenter flest merker Jeanette at eksamenstiden nærmer seg med stormskritt.

– Jeg har begynt å se litt på eksamensoppgaver, og det er klart at jeg føler presset om å prestere på eksamen. Dette blir min første eksamensperiode, så jeg er veldig spent, sier hun.

Til vanlig leverer hun mål, nå handler det om å levere noen gode karakterer.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN