Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Kurset av norgesmestere


LANDSLAGSSPILLER. Medisinstudent og landslagsspiller Kjersti Garfors viste hvordan man spiller rugby. FOTO: ANDREAS ROKSVÅG

 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT
Rugbysesongen har startet, og i helgen ble det arrangert introduksjonskurs for å rekruttere nye spillere.

Tekst: MARTIN MOE


MAKS INNSATS. Deltakerene på introduskjonskurset jobbet hardt for å score. FOTO: ANDREAS ROKSVÅG


MÅL I SIKTE. Ivrige deltaker prøver å spille seg forbi motstanderene. FOTO: ANDREAS ROKSVÅG

– Nesten alle kan spille rugby, uansett om en er liten eller stor. Man må bare ikke være redd for ballen eller folk, sier Kjersti Garfors.

Garfors er medisinstudent på femte året og landslagsspiller. Hun var en av de rutinerte spillerne som var med da Bergensstudentenes Allianseidrettslags (BSI) rugbylag og Bergen Rugbyklubb arrangerte introduksjonskurs på Fantoft i helga.

BARE Å SPRINGE

– Det ser gøy ut! Rugby anbefales! sier farmasistudent Pernille Rasmussen. Hun var en av de nye som møtte opp for å prøve en ny sport og hun forteller at det gikk overraskende dårlig.

– Jeg trodde ikke det var så vanskelig å holde seg bak ballen, sier hun, og bemerker at det manglet litt på kondisjonen også.

Garfors forteller at hun liker sporten fordi det innebærer mye aggresjon og kroppskontakt. Hun begynte selv med rugby etter at en venninne inviterte henne med på en treningssamling.

– Jeg skjønte ikke så mye med en gang, men jeg ble hektet da jeg fikk være med i en turnering litt senere. Det var ikke så vanskelig. Det var bare å ta ballen og springe, sier hun.

RIVALER I OSLO

Garfors ble tatt ut på landslaget det første året hun spilte rugby, i 2005, og hun er ikke den eneste BSI-spilleren på landslaget.

– Det er sju BSI-spillere på damelandslaget i sjumannsrugby og åtte på femtenmannslaget, sier leder i BSI Rugby og landslagssjef Kirsten Redmond.

Både damelaget og herrelaget i Bergen er regjerende norgesmestere. Damelaget dro til og med utenlands for å få god motstand i fjor.

– Vi hadde et veldig bra år i fjor. Vi vant alle turneringene vi var med på i Norge. I tillegg vant vi en turnering i Frankrike og vi gjorde det bra i en turnering i Stockholm, sier Garfors.

Motstanden er blitt litt sterkere i år derimot, noe Garfors er glad for.

– Oslos lag er blitt mye bedre siden forrige sesong. Oslo er våre rivaler, sier hun med et smil.

Nettopp Oslo Rugbyklubb måtte de se seg slått av da sesongen startet sist helg med turneringen Vallhall Sevens. Da kom BSI-damene på tredjeplass, bak Oslo på andre og det polske landslaget på første.

FERDIGHETER

For å bli god i rugby ramser Garfors opp hvilken ferdigheter som kreves.

– De kreves helst flere av følgenede: At man er rask, sterk, flink med ball og aggressiv.

– Hva er dine sterke sider?

– Jeg er i hvert fall rask, har god kontroll på ballen og er aggressiv, sier Garfors.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN