Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Nytt treningssenter på Alrek


SPRENGT KAPASITET. På Studentsenterets treningssenter er det ventetid på treningsapparatene. Nå skal et nytt treningssenter på Alrek ta noe av trafikken. FOTO: HILDEGUNN HOLTET

 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT
Studentsenterets treningssenter er sprengfullt. I januar kommer avlastningen – studentboligene på Alrek får sitt eget treningssenter.

Tekst: KRISTOFFER ANTONIO SKINLO


KLAR FOR BYGGESTART. Bård Johansen, leder for Studentidretten, har ventet lenge på å få et treningssenter på plass i de tomme lokalene under Alrek-boligene. FOTO: ØYVIND ZAHL

Etter planen skal Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) sitt sjette treningssenter åpne 2. januar. Det gamle bokutsalget og den tidligere kafeteriaen i førsteetasjen under Alrek studentboliger blir endelig tatt i bruk.

– Lokalene vi bygger i nå, har faktisk stått tomme siden 2001. Jeg hadde lyst til å ha et treningstilbud i Årstad bydel, og i juni gjorde vi et vedtak om å bygge der, sier lederen for Studentidretten, Bård Johansen.

Han forteller at en av hovedgrunnene til å åpne et nytt senter er for å lette litt av trykket mot Studentsenteret.

STØRSTE SÅ LANGT

– I dag kan du risikere å måtte vente mellom ti og femten minutter på en tredemølle på Studentsenteret, og jeg tror mange av lege- og tannlegestudentene kommer til å sette pris på å få et treningssenter i nærheten av sitt studiested, sier Johansen.

Lokalet på Haukeland kommer til å ha det største styrke- og kondisjonsområdet av alle SiB-sentrene. I tillegg til fokus på styrke og kondisjon kommer det til å være både spinning- og gruppetreningssal. Johansen har ingenting i mot å investere i det beste utstyret.

– Etter at kvalitetsreformen ble innført er det flere studenter som bruker fritimene på trening. Færre og færre trener offentlig, og vi har rimelig fulle hus hos oss. Bruken er såpass stor, og da øker behovet for gode treningsinstrumenter.

BEGRENSET EFFEKT

Arve Åsnes, senterleder for Studentsenteret og SiB sentrum, tror ikke åpningen av de nye lokalene vil ha mye å si for treningsforholdene i sentrum.

– Det går egentlig greit her i byen, siden vi har tre anlegg her. Det har ikke vært like fullt her i sentrum siden vi åpnet det nye Studentsenteret. Der oppe er det tidvis veldig fullt, men da er det gjerne ledige plasser på for eksempel SiB Sentrum. Du må nødvendigvis ikke stå i kø for å trene når vi har så mange sentre, forklarer Åsnes, før han fortsetter:

– Men det vil helt klart være ideelt å åpne et senter i den bydelen. Det vil være veldig bra for dem som bor der.

FIRE DUSJER

Til tross for det store treningsarealet har det nye senteret veldig små garderober. Med kun to dusjer per kjønn, kan det bli trangt om plassen etter endt treningstime. Bård Johansen påpeker allikevel at forholdene er innenfor rimelighetens grenser.

– Jeg tenker at de fleste som kommer til å trene her, enten bor i studentboligene, eller i nærområdet, og kanskje uansett foretrekker å dusje hjemme etter trening. Det blir nesten som et hotell for dem som bor over senteret, avslutter Johansen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN