Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Sportspraten.

Hva skjer'a, Caroline?


GLØDENDE ENGASJEMENT. Caroline Farstad Søvik (21) sier hun har funnet drømmejobben. Nå blir hun å se på tv-skjermen hver fredag fremover. FOTO: HILDEGUNN HOLTET

 
CAROLINE FARSTAD SØVIK
Født: 31.07.87
Fra: Bodø.
Idrettskarriere: Spilt fotball 1/2 år som elleveåring. Ellers noen år med dans.
Utdanning: Går på journalistikk ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Medieerfaring: Fotballquiz på Zebra. Sportsquiz på TV 2.
Aktuell: Ny programleder på Waschera: Fotball.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT
Bodø/Glimt, Trond Olsen og hårsveisen til Erik Huseklepp. Det er bare noen av tingene som opptar Waschera: Fotballs programleder Caroline Farstad Søvik (21) for tiden.

Tekst: CHRISTER BAARDSEN

– Du hadde første sending på fredag. Hvordan var det?

– Kjempeartig! Det er selvfølgelig en større utfordring enn quiz, men en morsom utfordring. Man får et kick av å vite at mange folk ser på, selv om det oppleves annerledes å stå foran et kamera enn på en scene.

– Hvordan gikk det å jobbe sammen med programleder Mathias Skarpaas?

– Helt strålende. Mathias er en kjempeartig person, en skikkelig gledesspreder; alltid full av energi. Det er viktig å være energisk. Man sier at 50 % av energien man har kommer gjennom på skjermen, så det er kjempefint å jobbe med slike. Samtidig utfyller vi hverandre siden jeg har jobbet med tv før og han har journalistisk bakgrunn. Begge er ferske på hvert sitt område, så slik kan vi lære mye av hverandre.

– Hvor mange ganger har du fått spørsmålet «Waschera?» de siste ukene?

– He he. Det er en intern humor på bygget. Jeg hører det også hele tiden fra venner og familie. Mathias og jeg har en intern spøk hvor den ene spør «Waschera?», og den andre svarer «fotball!»

– Har du møtt Davy?

– Ja, det har jeg. Han er en fyr som snakker rett fra levra. Og så er han sykt god på å argumentere. Uansett hva du diskuterer føler du at du kommer til kort. Han er virkelig et ikon.

– Hvilke planer har dere for «Waschera»? Hva er målgruppen?

«Waschera: Fotball» skal være et ungdomsprogram som retter seg hovedsakelig mot tenåringer rundt 16 år. Vi ser på fotball med et uhøytidelig blikk. Her er det ikke taktikkanalyser og faglige diskusjoner som er i fokus. I stedet spør vi for eksempel: «Hvorfor bruker Erik Huseklepp så sinnssykt mye greier i håret?» Vi skal vise de menneskelige sidene ved fotballspillerne og gjøre det interessant å se på, blant annet med morsomme innslag. Det at vi slipper å følge i fotsporene til noen gjør at vi står veldig fritt til å prøve ut nye ting.

– Hvordan er det med fotballinteressen din da?

– Det skal sies at jeg ikke var særlig interessert i tenårene, men det endret seg da jeg kom med i fotballquizen. Interessen tok seg opp og jeg oppdaget at jeg visste mer enn jeg var klar over. Det ringte faktisk en venninne i går. Da var jeg på Fotballpuben og drakk øl mens jeg så Bodø/Glimt. Hun ble litt sjokkert og utbrøt «hva!?»

– En liten test: Hvem er manager i Chelsea?

– Eh... Har lyst til å si Mourinho, men vet det ikke er han... Har egentlig mest interesse for Tippeligaen. Han har trent Tyskland! (Russland, journ. anm.) Eh, han er fra Nederland, det visste jeg i hvert fall!

– Guus Hiddink er riktig. Har du et drømmeintervjuobjekt?

– Har ikke egentlig tenkt over det. Jeg jobber med å få Trond Olsen (Rosenborg, journ. anm.) i studio nå, for å ta en alvorsprat med ham sånn bodøværing til bodøværing. Men jeg er egentlig stolt over ham og ønsker ham alt godt, selv om han sviktet oss litt da han gikk fra Bodø/Glimt.

– Beste fotballminne?

– Det må være fra Aspmyra da Tromsø hadde favorittstempelet og tok ledelsen, men Bodø/Glimt snudde kampen og vant! Husker ikke helt når det var, men vi stod ved siden av tromsøfansen og heiet hele kampen. Det er stor prestisje i de oppgjørene!

– Fortell litt om fremtidsplanene dine.

– Jeg har lyst til å bli i tv, men tar foreløpig en dag av gangen. Samtidig som jeg jobber håper jeg å gjøre ferdig bacheloren i journalistikk. Om du vil bruke en klisjé: Jeg har drømmejobben.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN