Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Tippeligaen 2010.

Slik blir tabellen


 
MER OM DENNE SAKEN:
Rosenborg vinner igjen
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FOTBALL
Det ble til slutt enighet i Studvests sportredaksjon, og her er begrunnelsen for vår tabell. Rektor ved Universitetet i Bergen, Sigmund Grønmo, presenterer sitt tips i kursiv.

Tekst: ANDERS JAKOBSEN, SONDRE ÅKERVIK, MORTEN VELAND, KRISTOFFER ANTONIO SKINLO, TORE FRIESTAD, LARS SELVIK og KENNETH NODELAND

1. ROSENBORG

Har mistet Sapara, men doktor Winsnes er en fullgod erstatter, og stjeler i tillegg Jan Jönsson til sommeren. Har også begynt å ta Omega-3 som gjør godt uten å smake vondt, så dette blir lett match.

Grønmos tips: 1.

2. MOLDE

Fortsetter der de slapp ifjor, og har klart å erstatte en målscorende senegaleser med en annen. Har kanskje Tippeligaens mest solide midtbane, men litt usikkerhet på keeperplass gjør at de ikke når helt opp.

Grønmos tips: 6.

3. STABÆK

Trekløveret Jönsson, Pall Gunnarson og Nannskog gjør det sterkt fram til sommeren, men så forlater treneren skuta og Stabæk bør krysse fingrene for at ikke Petter Belsvik tar over. Sterk førsteellever, men ikke nok kvalitet til å nå helt opp.

Grønmos tips: 4.

4. VIKING

Verkebyllen Rösler er borte vekk, og det vil gjøre underverker. Åge Hareide har alltid gjort det bra som klubbtrener, og vil få fart på Viking-skipet. Har fått en svensk måltyv, og Jarstein kommer til å blomstre i oljebyen.

Grønmos tips: 9.

5. ODD

Har forsterket en allerede god stall, og Fevang blir bare bedre med årene. Er avhengig av at spillerne fra de siste årene igjen gjør en sterk sesong, men Kovacs kommer trolig til å stjele mål når det trengs.

Grønmos tips: 8.

6. BRANN

Må nok vente nesten 50 år igjen til neste seriegull, og er altfor avhengige av at Huseklepp spiller bra og blir i klubben. Den beste midtstopperen i Brann-stallen er sannsynligvis Steinar Nilsen, og det sier sitt.

Grønmos tips: 3.

7. LILLESTRØM

Stygt spill og kjedelig fotball oppsummerer laget. Litt for lite hummer, og altfor mye kanari i forsvaret. Kommer nok til å sanke en del poeng på Åråsen, men har en altfor urutinert midtbane til å komme høyere.

Grønmos tips: 2.

8. HAUGESUND

Har en spennende blanding av ungt og rutinert, og vil nok overraske mange. Mangler de store stjernene, men måkene flyr høyt og kan drite ut flere. Kan John Pelu blir den nye Bala Garba?

Grønmos tips: 12.

9. VÅLERENGA

Har de mest talentfulle ikke-scorende angrepsspillerne, i tillegg til Morten Berre. Mange gode unggutter, men de gamle holder ikke samme standard. Det mest spennende blir å se hvor mange i trenerapparatet som forsvinner.

Grønmos tips: 7.

10. TROMSØ

Har mistet sine tre beste spillere, og fått inn nye fra klubber som Alta, Mosjøen og Tromsdalen. Sanker en del poeng i vår- og høstsnøen, men resten av sesongen blir en trist affære.

Grønmos tips: 5.

11. HØNEFOSS

Har delvis samme innkjøpsfilosofi som Bolton, men har også klart å hente inn kvalitet i Obiefule og Angan. Hønefoss har et sterkt nok kollektiv til å holde seg i Tippeligaen, men har for mange førstereisgutter til å komme høyere på tabellen.

Grønmos tips: 13.

12. AALESUND

Vi klipper inn fra 2009: «Elendig bredde i stallen og det meste vil igjen handle om spisskjempen Tor Hogne Aarøy. Vil ha en kjempehard sesong, men vi tror trener Kjetil Rekdal tross alt klarer å redde laget fra direkte nedrykk».

Grønmos tips: 11.

13. STRØMSGODSET

Har mistet sin beste spiller i Fredrik Winsnes og Ronny Deila er ikke akkurat Arsène Wenger. Godset har fått inn et stort talent i Jim Johansen og det blir spennende å se hvordan han takler overgangen til Tippeligaen.

Grønmos tips: 16.

14. START

Gamle og skadeutsatte spisser, og er avhengige av at unge Stokkelien følger opp den gode fjorårssesongen. Har dårligere økonomi enn Quart-festivalen, og uten kollekt fra Menigheden blir det vanskelig å beholde sine beste spillere.

Grønmos tips: 15.

15. SANDEFJORD

Har mistet sine to beste spillere, og vi ser ikke helt hvem som nå skal score målene. Selv om Bugge Pettersen holder nullen i hver eneste kamp, blir det ikke nok poeng til å holde seg oppe.

Grønmos tips: 10.

16. KONGSVINGER

En av få klubber Morten Berre faktisk kan score mål mot. Har ikke hatt noe å gjøre i Tippeligaen siden Caleb Francis' tid, og spillende markedsansvarlig Vidar Riseth forandrer ikke på det. Savner Hai Ngoc Tran!

Grønmos tips: 14.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN