Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Klisterforbud for BSI Håndball


 

FORBUDT. Joakim Sørå, styremedlem i BSI Håndball, foran en av flere plakater som opplyser om klisterforbudet i idrettshallen på Studentsenteret. – Det er en utfordring for SIB å klare å tilby et senter med håndball, sier Sørå. FOTO: IDA ANDERSEN
BSI HÅNDBALL
BSI står for Bergenstudentenes Allianseidrettslag.
Fotball, judo, seiling og håndball er noen av de 20 idrettsgrenene som sorterer under BSI.
BSI Håndball stiller denne sesongen damelag i 3. og 6. divisjon, samt herrelag i 3. divisjon.
BSI Håndball har ca. 80-100 medlemmer.

SiB har blitt utsatt for klagestorm etter at gulvet i Studentsenterets idrettshall kan ha blitt permanent skadet.

Tekst: CHRISTER BAARDSEN

– Det begynte å komme klager på klister etter jul. Det var store problemer med klister, spesielt for de som driver med idrett barbeint. Klagene kom fra flere idrettsgrupper, sier Joakim Sørå, oppmann for herrelaget og styremedlem i BSI Håndball.

BSI Håndball har ikke fått trene i idrettshallen på Studentsenteret etter at det 1. april ble vedtatt et forbud mot klisterbruk i hallen.

DYRT RENHOLD

Håndballspillerne bruker klister på hendene for å få bedre grep om ballen, men klisteret fester seg til gulvet og kan være vanskelig å få bort.

– Vi har kommet med flere forslag til hvordan dette kan løses, blant annet å låne vaskeutstyr og gjøre jobben selv. Men for å operere noen av maskinene trenger man fagbrev og opplæring, så det gjør det vanskeligere, sier Sørå.

Et eksternt vaskefirma har ansvaret for hallen, og i påsken ble hele gulvet rengjort for klister. Ekstraomkostningene var store.

– Det koster veldig mye penger. Vi har hatt godt over 100 000 kroner i ekstrautgifter på grunn av dette, sier Bård Johansen, leder for Studentidretten i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB).

GLATT GULV

I tillegg kan gulvet i hallen ha tatt varig skade som følge av vaskingen.

– Gulvet kan ha tatt varig skade som følge av at det er blitt brukt for mye vaskemiddel. Flere brukergrupper har klaget på glatt gulv, sier Johansen.

BSI Håndball har foreslått tiltak som dispensere for klisterfjerningskluter, vasking etter bruk og faste plasser hvor man tar på klisteret. Men det er trolig ikke nok.

– Vi skal prøve ut tiltakene de foreslår i Lehmkuhlhallen og Fantofthallen. Men vi ser at selv om de tidligere har lovet å vaske etter bruk, så har vasken vært for dårlig. Og dersom de har en time treningstid vil jo mye av tiden gå med til å vaske bort klisteret slik at hallen er klar til andre som kommer etterpå, sier Johansen.

KLISTERFJERNERMASKIN

BSI Håndball har også foreslått å bruke en mer miljøvennlig klistertype – som lar seg vaske bort lettere. SiB ønsker det velkommen som en ordning i Lehmkuhl- og Fantofthallen.

– Det er ingen grunn til ikke å bruke en så miljøvennlig klistertype som mulig, men vi ser allikevel at det i praksis brukes flere typer klister som sitter på ballene og fraktes fra idrettshall til idrettshall, sier Johansen.

Han opplyser at SiB har forsøkt tiltak for å bøte på problemet.

– Vi kjøpte en klisterfjernermaskin for håndballer til Studentsenteret. Den kostet 35 000 kroner, men det viste seg at heller ikke den var særlig i bruk.

Sørå kjenner seg ikke helt igjen i den beskrivelsen.

– Den var i bruk, jeg har brukt den selv mange ganger og den fungerer veldig bra.

– KLISTER IKKE AKTUELT

Utover høsten skal laget hans trene én gang i uken i Fantofthallen med klister, og én gang i uken på Studentsenteret - men da uten klister.

– Det er ikke aktuelt å innføre klister igjen, med mindre UiB betaler for det ekstra renholdet, sier Johansen.

Sørå har likevel et håp om at partene skal komme fram til en løsning, selv om ballen foreløpig er lagt død.

– Kanskje kan andre være med og bidra til at vi får håndball på Studentsenteret. Vi har forhørt oss med andre haller hvor de har fått det til. Man kan jo bare spekulere i hvorfor de ikke får det til her. Jeg er overbevist om at det går an.

UTHEVET: "Vi har hatt over 100 000 kroner i ekstrautgifter." Bård Johansen, leder for Studentidretten.

BILDE: "FORBUDT. Joakim Sørå, styremedlem i BSI Håndball, foran en av flere plakater som opplyser om klisterforbudet i idrettshallen på Studentsenteret. – Det er en utfordring for SIB å klare å tilby et senter med håndball. Håndball er en studentidrett, derfor håper vi at de får det til, sier Sørå."Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN