Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Tippeligaen 2010.

Rosenborg vinner igjen


DUELLEN. Studvest tror Molde og Rosenborg er lagene som vil kjempe om ligagullet, og trønderne vil til slutt trekke det lengste strået. F.v. Jo Bjordal (økonomi), Håvard Bjordal (lærer), Hilde Bergseth (økonomi), Maria Lianes (juss) og Jakob R. A. Fuglseth (økonomi). Rosenborg-supporterne er f.v. Pål Einar Skorpen (lærer), Grethe Renate Asbøll (juss), Kirsti Isdal (juss) og Trond Aune (juss). FOTO: ØYVIND ZAHL

 
MER OM DENNE SAKEN:
Slik blir tabellen
DETTE HAR VI TROA PÅ I ÅR
TOM NORDLIE

Tradisjonen tro vil Nordlie ha en sterk avslutning på sesongen, og det fins mange potensielle dumpekandidater som mannen ennå ikke har trent. Ulempen er at det laget som mottar hans tjenester sannsynligvis også tilbyr ham en gullkantet langtidskontrakt, noe som gjør at Nordlie figurerer på den motsatte lista neste sesong.

JOAKIM VÅGE NILSEN

18-årig stortalent og fast på Haugesunds venstreback, og har blant annet erfaring fra U-19-landslaget. Har potensial til å ta Tippeligaen med storm, og det skal bli vanskelig for Haugesund å beholde Våge Nilsen hvis han fortsetter utviklinga.

STEINAR NILSEN-COMEBACK

Amankwah, Bakke og Austin skuffer på midtstopperplass og Brann nekter å kjøpe inn nye spillere før El-Fakiri har fått prøve seg på plassen. Brendesæther, Wassberg og Eftevaag stiller seg disponible, men etter et nachspiel med TV2s Fin Gnatt må Nilsen selv tre på seg drakta. Norges Paolo Maldini?

DETTE HAR VI IKKE TROA PÅ I ÅR
KIM HOLMEN

Atletisk gymnast med grasiøse målfeiringer, men dem får vi sannsynligvis ikke se så mange av i år. En av Norges kjappeste spillere, men dessverre med målteft på nivå med Claus Lundekvam. Det er ikke så bra for en spiss.

OLE MARTIN ÅRST

Har klart å lure nok en kontrakt ut av Start, på tross av at han ikke har rørt en ball siden 2007. Vil mest sannsynlig bli fotballinvalid - igjen - innen utgang av april, men vil fortsette å leve godt med lønna fra Start. Se opp for comeback i 2011.

TIPPELIGAEN ETTER VM

Etter en sommer med treffsikre pasninger, toppspillere og jevne gressbaner, blir høstsesongen i Norge et trist skue.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
FOTBALL
Studvest tror kampen om ligagullet blir en duell mellom Rosenborg og Molde, men at trønderne drar det i land til slutt.

Tekst: ANDERS JAKOBSEN, SONDRE ÅKERVIK, MORTEN VELAND, KRISTOFFER ANTONIO SKINLO, TORE FRIESTAD, LARS SELVIK og KENNETH NODELAND

Lørdag 13. mars sparkes årets Tippeliga igang, og i den forbindelse tipper Studvest tabellen. Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, har også kommet med sitt tips.

Å tippe norsk fotball er utvilsomt en risikosport, og det blir derfor spennende å se om vi klarer å overgå fjorårets spådom. Da tippet vi blant annet Fredrikstad på femteplass og Molde på tiende.

OPTIMISTER

Denne sesongen tror vi tror altså Rosenborg og Molde havner på de to øverste plassene, og begge lags supportere er, kanskje ikke overraskende, optimistiske før årets sesong.

– Vi har fått inn flere gode spillere. Daniel Örlund er minst like god som Jarstein, som gjør mye rart, sier Trond Aune, som studerer juss ved Universitetet i Bergen.

Molde-supporterne studerer begrunnelsen for vårt tabelltips, og mener vi har bommet litt.

– Nå har vi fått inn en keeper fra Manchester United, så nå er tvilen også borte, sier Jo Bjordal, som studerer økonomi ved Norges Handelshøyskole.

TABELLTIPS

Begge lags supportere blir også bedt om å studere vårt og Sigmund Grønmos tips, og reaksjonene er delte.

– Dere tipper nærmest, for Brann og Lillestrøm kommer ikke så høyt oppe som Grønmo tipper dem. Viking vil komme foran både Stabæk og Molde, og Brann vil havne lenger nede en sjetteplass, sier Rosenborg-supporterne.

Ikke overraskende er Molde-supporterne også mest enig i Studvests tips, for Grønmo tipper moldenserne på sjetteplass.

– Det er også lite sannsynlig at Brann kommer på tredje, som Grønmo tipper, men han har mer rett enn Studvest når det gjelder Haugesund. Hvor kommer egentlig Grønmo fra? spør moldenserne, og lurer på om Grønmos Lillestrøm-tips er basert på lokalpatriotisme.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN