Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Lovstafetten.

Skal løpe lovene «hem»


MED LOV TIL Å LØPE: Med Lovsamlingen som stafettpinne satser jusstudentene Karen Nedland Førre (fra venstre), Tom Kalsås, Janne Riveland og Are Fuglehaug på å slå jusstudentene fra Oslo i årets Lovstafett. FOTO: HILDEGUNN HOLTET

 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT
Jusstudentene i Bergen legger enorm prestisje i å slå rivalene fra Det juridiske fakultet i Oslo. 29. mai er det førstemann over fjellet.

Tekst: HENRIK WIEDSWANG HORJEN

– Vi ble knepent slått i fjor. Det var ikke moro, og vi skal gjøre alt for å vinne i år, sier en revansjesugen Janne Riveland, som løper Lovstafetten for andre gang.

Studentene fra Jussen i Bergen og Oslo konkurrerer i den tradisjonsrike Lovstafetten i å bringe den norske lovsamlingen raskest mulig over fjellet. I løpet av 27 timer løper eller sykler studentene kontinuerlig mot hverandre i en knivskarp intern jussduell.

PRESTISJEDUELL

– Det ligger enorm prestisje i dette her. Vi er enormt revansjelystne etter det knepne nederlaget i fjor, og vi skal helt klart vinne i år, sier Are Kalsås entusiastisk.

Under fjorårets Lovstafett hadde Oslostudentene flere Norgescup-syklister på laget. Jusstudentene i Bergen har lært av det forsmedelige nederlaget, og har i år trent bedre enn noen gang.

– De var et hakk bedre. Har man gode syklister kan man lett få et stort tidsforsprang på de få sykkeletappene. Det var litt bittert siden vi sammenlagt slo dem på løpingen, sier Karen Nedland Førre. I alt er det 15 etapper, og kun fem av disse er sykkeletapper.

TRADISJONSRIK STAFETT

Det var en trykkerisvikt høsten 1982 som førte til Lovstafettens fødsel. Da jusstudentene i Oslo fikk høre om at trykkeriet i Bergen ikke klarte å levere nok lovsamlinger til studiestart på Dragefjellet satte studentene seg på sykkelen og syklet lovsamlingen over fjellet. I år, 27 år etter, holdes tradisjonen ved like og stafetten bidrar til å knytte vennskapsbånd mellom de to største juridiske fakultetene i landet.

– Vi er Bergensbaneløpets seriøse bror. Dette er ingen «fylletur», selv om vi arrangerer kjempefest når løperne kommer i mål lørdag 30. mai, sier Fuglehaug før Riveland skyter inn:

– Håper vi vinner. Det er tross alt det viktigste.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN