Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Sport.

Begrunnelsen


 
MER OM DENNE SAKEN:
Slik blir Tippeligaen 2009
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT

Tekst: HALVOR RIPEGUTU, JOHAN LIE HAMMERSTRØM, MORTEN VELAND og CHRISTER BAARDSEN

1. Rosenborg

Har den beste stallen med Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Steffen Iversen og Mikael Lustig i spissen. Trener Erik Hamrén har skapt ro på brakka. Har slitt med å få ut potensialet i stallen, men stiller likevel i en særklasse i årets Tippeliga.

2. Stabæk

Mistet sine to kanskje beste spillere i Alanzinho og Veigar Páll Gunnarsson. Men likevel en god stall og Espen Hoff er en glimrende forsterkning. Blir en ny god sesong for bærumslaget.

3. Lillestrøm

Henning Berg-effekten blir avgjørende for nye Lillestrøm, som har mye å revansjere etter fjoråret. Fortsatt en sterk stall. Det blir ekstremt spennende å følge dem i årets sesong.

4. Vålerenga

Moa og Lille-Moa kan bli dynamitt på topp og det at Martin Andresen får mindre treneransvar kan bare være positivt. Sterk stall som nå har fått et år på å sette seg. Vil riktignok savne Kjetil Wæhler. Får de orden på lederstrukturen kan de hevde seg i toppen.

5. Fredrikstad

Vil ikke gjenta den eksepsjonelle sølv-sesongen fra i fjor, men bør være med i toppen i år igjen. Savnet av Tarik Elyounoussi bli stort, men den durkdrevne treneren Anders Grönhagen vil nok styre skuta mot en ny bra sesong.

6. Brann

Den autoritære, nye treneren Steinar Nilsen er nok en forbedring fra Mons Ivar Mjelde. Kan bli en medaljekandidat hvis de for skikk på forsvaret og en av målscorerne innfrir. En joker som vanlig. Blir ekstremt spennende å følge Erik Huseklepp.

7. Viking

Mangler spillere med lederegenskaper, sliter med skader og har hatt en elendig sesongoppkjøring. Har trener Uwe Rösler den nødvendige tilliten hos spillerne? Laget har potensiale og midtbanen er forsterket med Sokolowski. Likevel langt fra der Stavangers stolthet bør være. Midt på treet.

8. Odd Grenland

Adeccoligaens suverene vinnere og klart best av de nyopprykkede lagene. God keeper i Arason, bra midtbane med blant annet Svindal Larsen, Fevang og Simen Brenne og et rendyrket system. Imidlertid ikke god nok stall til å hevde seg helt i toppen.

9. Tromsø

Blir nok en langt vanskeligere sesong for Gutan, som tok bronse i fjor. Mister nok stopperkjempen Tore Reginiussen og trolig også Morten Moldskred til sommeren. Sigurd Rushfeldt blir ikke yngre med årene og er skadeutsatt. Har riktignok en ekte matchvinner i keeper Sead Ramovic.

10. Molde

Spennende angrepstroika med Mame, Mota og Pape Diouf og god trener i Kjell Jonevret. Sliter imidlertid lang mer bakover på banen og er for ujevne til å hevde seg.

11. Bodø/Glimt

Mistet sitt beste angrepsvåpen i Trond Olsen og fjorårskometen har ikke lenger overraskelsesmomentet på sin side. Likevel en god nok stall til å unngå nedrykk.

12. Lyn

Borte er trener Henning Berg (Lillestrøm), Espen Hoff (Stabæk) og Tomasz Sokolowski (Viking) - de tre kanskje sterkeste kortene til fjorårets Lyn-lag. Vi tror nyervervelsen Gustavino blir det største lyspunktet i en ellers svak sesong for vestkantlaget.

13. Strømsgodset

Sliter i begge ender av banen. Altfor dårlig dekning både på keeperplassen og i angrepet. Den relativt uerfarne treneren Ronny Deila får en hard oppgave med å balansere Godset på kanten av stupet.

14. Aalesund

Elendig bredde i stallen og det meste vil igjen handle om spisskjempen Tor Hogne Aarøy. Vil ha en kjempehard sesong, men vi tror trener Kjetil Rekdal tross alt klarer å redde laget fra direkte nedrykk.

15. Start

Rykket ned for to år siden med et langt bedre lag enn dagens. Svak og anonym stall med begrenset potensiale og Myggen er definitivt ingen redningmann, selv om han mot formodning skulle klare å fullføre en omgang. Trener Knut Tørum må tvinge det aller ytterste ut av sine spillere hvis det skal bli fornyet kontrakt for sørlendingene.

16. Sandefjord

Sandefjord var det klart dårligste av lagene som rykket opp fra Adeccoligaen i fjor. Svakt forsvar, svak midtbane og svakt angrep og et uskrevet blad som trener. Det bærer nok rett ned igjen for laget fra hvalfangerbyen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN