Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Bergensbaneløpet

NHH vant igjen


FOTO: BENJAMIN BREKKEN

 
BERGENSBANELØPET
Er et årlig etappeløp mellom NHH og BI Nydalen
Løpes annerhvert år Oslo-Bergen og annethvert år Bergen-Oslo
Gikk av stabelen for første gang i 1973
Stafettkomitelederen på det tapende laget skal tradisjonen tro bade i Vågen eller Akerselva

STUDVEST FØLGER TEMAET:
SPORT
– Der NHH kan plukke ut et stjernelag må vi skrape sammen et, sier stafettkomitelederen fra BI Nydalen. Laget hans manglet ti løpere ved årets stafettløp.

Tekst: TORILL SOMMERFELT ERVIK

For åttende år på rad vant økonomene i Sandviken over sine fremtidige kollegaer fra andre siden av fjellet. En åsgardsrei av svette løpetights og tomme ølbokser raste fra Bergen til Oslo i helgen. Og da bergensbaneløpet var over på en lørdag kveld, tre dager etter start, ledet Team Selmer NHH med 1 time, 20 minutter og 35 sekunder.

TIGHTS-JAKT

– Det er ekstra gjevt å vinne når vi løper fra Bergen til Oslo. Da får vi feire på skolen til BI, og gni det ekstra inn, sier stafettkomitelederen ved NHH, Andreas Kalberg Pettersen.

Mens NHH stilte med 30 festende supportere, i tillegg til de 109 løperne, klarte ikke BI Nydalen engang å få på beina et fullt lag.

Dermed fikk de fire minutters tidsstraff for hver løper som løp mer enn en etappe.

– Men all ære til NHH. Vi ble slått av et veldig godt lag. Mange av våre gode løpere tapte sine etapper, sier stafettkomiteleder ved BI, Christian Larsen.

Han tror at det gode studentmiljøet ved NHH gjør det lettere å finne frem til de gode løperne.

– Hos oss er det mange som ikke har hørt om løpet en gang. Vi jobber hardt for å fylle laget. Det har blitt sånn at hver gang vi ser noen med joggesko og tights løper vi bort for å finne ut om de er interessert, sier han.

SLAPP UNNA KALD DUKKERT

Bergensbaneløpet var for enkelte et eneste stort vorspiel før banketten i helgen, men ingen får tro at løpingen ikke ble tatt seriøst. Økonomene har drevet med testløp og treninger i månedsvis allerede.

– Vi har hatt tre treninger i uken siden oktober. Jeg har vært på omtrent alle, sier BI-komiteleder Larsen.

Han medgir imidlertid at de sjelden har vært flere en fem løpere. Men Larsen har store planer for neste års revansj. Informasjonen skal bli bedre, og han satser på at flere av skolens linjer skal bli involvert i løpet.

Klarer han å vekke entusiasmen kan også neste års stafettkomiteleder ved BI slippe en våt dukkert. Tradisjonen tro skal lederen til det tapende laget bade i enten Akerselva eller Vågen. Larsen slapp imidlertid unna i år.

– Jeg fikk egentlig ingen forespørsel. Strømmen i Akerselva er uansett så sterk at jeg tror ikke at det hadde vært forsvarlig. Men hvis noen vil at jeg skal ta et bad et annet sted, så skal jeg ikke nekte på det, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN