Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Klare for spagaten


LEDER. Karen Kristin Nitter Wie og Hanne H. Lorvik har ansvaret for timen. De har laget program til slagere som «Hey Mickey» og «Bailando». FOTO: ANDREAS ROKSVÅG

 

SAMHOLD. -Vi har som mål å skape samhold og ha progresjon, sier Hilde Karine Sæberg. FOTO: ANDREAS ROKSVÅG

GØY. Karen Kristin Nitter Wie viser hvordan øvelsene skal gjennomføres. Latteren sitter løst når det blir vanskelig. FOTO: ANDREAS ROKSVÅG
NHHI har lag for både tradisjonelle og mindre tradisjonelle konkurranseidretter. Pikegym, et av de nyeste tilskuddene, satser ikke på gull.

Tekst: LINN ENGESVIK

– Vi har satt oss et mål, nemlig at alle skal ned i spagaten, sier Line Helen Strøm, leder i Pikegym.

Nestleder Hilde Karine Sæberg ler og legger til at de ikke har satt noen tidsfrist. Jentene har heller ikke som mål å konkurrere i noen liga.

– Vi startet pikegym fordi Norges Handelshøyskoles Idrettsforening (NHHI) ikke hadde noe tilbud til jenter som ikke ville spille ball eller konkurrere, sier Maren Sylthe, arrangementsansvarlig i Pikegym.

IKKE BARE FOR PIKER

Jentene i Pikegym har drevet med alt fra aerobic og dans, til håndball og fotball. Nå bytter de på å ha ansvar for timene, som er veldig varierte.

– Samtidig får vi kontinuitet og progresjon fordi vi har faste treninger, sier Strøm.

– Vi får også øvd oss på å stå foran en gruppe og lede. De to som hadde timen i dag, Hanne og Karen Kristin, hadde for eksempel aldri gjort det før, sier Sylthe.

På tross av navnet, mener jentene i Pikegym at det ikke er noe i veien for at gutter også kan bli med, etter neste opptak.

– Gutter er velkomne, men vi kommer ikke til å forandre øvelsene selv om det kommer gutter. Dette skal være trening med fokus på jentefitness og samhold, sier Strøm.

Sæberg poengterer at de ikke ønsker å spesialisere seg i en sport.

– Vi trener kondisjon og myk styrketrening. Det er nok andre grupper for tradisjonelle og mindre tradisjonelle konkurranseidretter på skolen, sier hun.

Nettopp dette er grunnen til at navnet ble Pikegym.

– Vi kaller det bare det det er, nemlig pikegymnastikk, legger Sæberg til.

OPPTAK

Foreløpig har gruppen 18 medlemmer, men det er fortsatt plass til noen til i aerobicsalen i Lemkuhlhallen. Nye medlemmer blir sannsynligvis tatt opp til høsten, og da synes jentene det er viktig å inkludere de nye studentene.

– Vi er flest førstekullister nå, og vi ønsker å ha medlemmer fra forskjellige kull, sier Strøm.

Nøyaktig hvordan opptaket skal foregå har ikke jentene bestemt seg for. Da de startet, gjorde de det etter "først til mølla"-prinsippet.

– Vil ville ikke at det bare skulle være en venninnegjeng, sier Sæberg.

UTHEVET SITAT: Vi kaller det bare det det er, nemlig pikegymnastikk. Hilde Karine Sæberg, nestleder i Pikegym.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN