Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Sport.

Internasjonal fotballfest


I NETTET. Italia har nettopp scoret turneringens første mål i åpningskampen mot BUC. FOTO: CHRIS ANDRÉ AADLAND

 
BERGEN STUDENT FOOTBALL CUP
Semifinaler:
Italia-ISU 3-1
BUC-Beckenbauer 4-1

Finale:
Italia-BUC 0-1 (eeo)

Nasjonalitet spilte ingen stor rolle da det viste seg at Høgskolen stakk av med seieren i verdensmesterskapet i bergensk studentfotball.

Tekst: ANDERS JAKOBSEN


HARD KAMP. Luca Bruno fra Italia forsøker å skjerme ballen fra Stolpertruppes Benjamin Miedaner. FOTO: CHRIS ANDRÉ AADLAND

Det var et vidt spenn av nasjonaliteter blant deltakerne da det på torsdag i forrige uke ble arrangert internasjonal fotballturnering i Studentsenteret. Tyskland, Liberia og Vietnam var bare noen av landene som var representert. Turneringen ble arrangert av Internasjonal Uke i samarbeid med Utdanning i Bergen og BSI.

– Turneringen er et samarbeid mellom forskjellige studentorganisasjoner for å vise bredden av engasjementet blant studentene i Bergen, sier Michelle Greene, leder av Utdanning i Bergen.

Totalt deltok ni lag med fem spillere på hvert lag. På grunn av en påtvunget jentekvote ble lagtaktikkene justert rundt personell og fordommer.


VINNERLAGET. BUC senket samtlige og fikk billetter til sesongavslutningen på Brann Stadion. Øverst fra venstre: Benedict Peter, Kim Ha, Tonje Bøe Skårsmoen, Jules-Alfred Ntirandekura, Mette Benserud og John Kouassi. FOTO: CHRIS ANDRÉ AADLAND

– En jente i mål og en jente fremme er vår taktikk, sier tyske Benjamin Miedaner fra laget Stolpertruppe.

Da laget kun hadde spilt uavgjort mot Den Vietnamesiske Studentforeningen i Bergen (VSIB), skiftet imidlertid Stolpertruppe taktikk.

– Nå har vi endret taktikken til å skyte hele tiden, sier Miedaner.

Det hjalp imidlertid lite for det tyskdominerte laget, som tidlig røk ut av turneringen, uten at de deppet av den grunn.

– Vi er ute nå, men det viktigste er å delta, sier Stephan Hoare, og får støtte av lagkameraten Martin Breiting.

– Det viktige er å ha det moro, og en fair og god kamp. Og en sosial øl etterpå, sier han.

MANGEL På JENTER

Det var imidlertid ikke alle lagene som klarte å stille med nok jenter.

– Det har vært vanskelig å finne jenter til å stille, sier Greene.

Derfor måtte to jenter fra Bergensstudentenes Allianseidrettslag (BSI) hjelpe Internasjonal Studentunion (ISU) med å oppfylle kvinnekvoten.

– Jeg er meget fornøyd med å ha byttet lag. Jeg hadde ikke så store forhåpninger i begynnelsen, men de er jo kjempegode, sier Marte Ziolkowski, som var svært fornøyd med sine nye lagkamerater.

Etter flere intense og målrike kamper, vant til slutt Høgskolelaget Bergen University College (BUC) finalen mot et sterkt NHH-preget Italia. Etter en scoring på overtid i ekstraomgangene, var førsteplassen sikret, og dermed vanket det billetter til Brann-RBK for alle vinnerne.

Luca Bruno fra Italia deppet imidlertid ikke, men var godt fornøyd med andreplassen og et gavekort på tusen kroner fra Peppes Pizza.

– Vi tapte for pizzaen, sier en fornøyd sølvvinner.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN