Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Tippeligaen 2009.

Slik gikk det


 
MER OM DENNE SAKEN:
Vi spådde vinneren

Tekst: JOHAN LIE HAMMERSTRØM

1. ROSENBORG (VI TIPPET 1.)

Her hadde vi helt rett. Og det er jo deilig å støtte seg på etterhvert som det viser seg hvor feil vi tok. Vi sa de hadde den beste stallen og en trener som hadde skapt ro, men den totale dominansen forutså vi ikke.

2. MOLDE (VI TIPPET 10.)

Aj, aj, aj! Vi siterer Molde-fan Kristoffer Nerland: «Dere viser at dere ikke har noe sportskompetanse og graver deres egen grav. Vi har troa på gull! Mota scorer minst 20 mål og dere blir gjort til latter». Det eneste han ikke fikk rett i var vel det med Mota.

3. STABÆK (VI TIPPET 2.)

Her var vi nær. Uansett hvor mye de fikk for Vegar Páll Gunnarson, var det ikke verdt det. Det er smått utrolig at Nannskog endte med 15 mål når det eneste vi husker av ham er at han bommet på åpent mål hver uke. Vi mente at Espen Hoff skulle bli en god forsterkning, ikke en innertier.

4. ODD GRENLAND (VI TIPPET 8.)

Greit, vi bomma, men det gjorde alle andre også. Ifølge Odd sin egen fanside, var vi faktisk den avisen i Norge som tippet Odd høyest før sesongen. Vi hadde rett i at de var den klart beste av de nyopprykkede. Samtlige midstoppere har blåmerker etter møte med den forslitte metaforen «Bamsen fra Ungaren».

5. BRANN (VI TIPPET 6.)

Bortsett fra at vi tippet plasseringen feil med minst mulig margin, var beskrivelsen vår av Brann så riktig at vi klapper oss selv på skulderen. Vi advarte om et dårlig forsvar, en autoritær trener med vanskelig overgang og en Huseklepp som kom til å eksplodere. Rett i vinkelen med andre ord.

6. TROMSØ (VI TIPPET 9.)

Vi var ikke så langt unna, men spådde at både Reginiussen og Moldskred skulle forsvinne på overgangsmarkedet. Det gjorde de ikke, men likevel ble det et tungt år for «gutan».

7. VåLERENGA (VI TIPPET 4.)

Det som er pinlig her, er ikke plasseringen, men vår begrunnelse. Vi så for oss «dynamitt på topp med Moa og lille-Moa», noe som i ettertid viste seg å være en gigantisk flopp med bare 8 mål på deling. Vi mente at Martin Andresen hadde gått av mindre treneransvar, det viste seg også å være helt feil ettersom laget først reiste seg da Andresen-kopien Skullerud forsvant.

8. SANDEFJORD (VI TIPPET 16.)

Vi mente de var svake i alle ledd, men hvalfangerne beviste at de kunne overleve i Tippeligaen og var skummelt effektive da de blant annet spilte uavgjort mot Rosenborg. De gjorde mye ut av lite, og Erik «Brann ville ikke ha meg» Mjelde vant prisen for flest mål på færrest skudd i 2009.

9. START (VI TIPPET 15.)

Vi forutså nedrykk, men Stokkelien og Bolaños overrasket de fleste i første halvdel av sesongen. De utrolige enkeltmannsprestasjonene forsvant utover høsten, og vi fikk iallefall rett i at Myggen ikke var noen redningsmann. Spørsmålet gjenstår: Hvor gjør han minst skade? På banen eller i kommentatorboksen? Sesongens dårligste oppkjøp av TV2.

10. VIKING (VI TIPPET 7.)

Stod for Tippeligaens kjedeligste prestasjoner i 2009. Vår beskrivelse av laget før sesongen var overraskende presis: «Mangler spillere med lederegenskaper, sliter med skader og har egentlig trener Rösler den nødvendige tilliten hos spillerne?». Vi burde hørt på vår egen spådom og tippet dem tre plasser lenger ned.

11. LILLESTRØM (VI TIPPET 3.)

Herregud, dette var pinlig. Vi diktet opp «Henning Berg-effekten» og trodde på den, noe som fikk katastrofale følger. Det mest interessante med sesongen var å se hvor mange mål Arild Sundgot klarte å putte med hånden og late som om han var lei seg for det etterpå. Pluss for ikke å ha ødelagt karrieren til noen motspillere i år.

12. STRØMSGODSET (VI TIPPET 13.)

Her var vi ikke langt unna. Strømsgodset var til tider svake, og bortebane var tydeligvis drammensernes kryptonitt. Vår teori er at de grusomme bortedraktene tok livet av kamplysten. Vi forutså ikke spisskomet Marcus Pedersen, som på sett og vis ble redningen for fortsatt eliteseriekontrakt.

13. ÅLESUND (VI TIPPET 14.)

Vi mente at 2009-sesongen ville bli preget av fokus på Tor Hogne Aarøy og dårlig bredde i stallen, og det var ikke særlig langt unna sannheten. Fyllik-hater Kjetil Rekdal fikk gjort jobben på Sunnmøre, og vinner han cupfinalen, dukker det nok raskt opp en kasse med Oskar Syltes ananasbrus på dørstokken til Eirik Bakke.

14. FREDRIKSTAD (VI TIPPET 5.)

Huff og huff, det eneste vi hadde rett i, var vel at det ikke ville bli noen reprise av sølvsesongen. Vi hadde stor tro på Anders Grönhagen, men sykemeldingen hans ble utslagsgivende for mye av sesongen. Vi sitter igjen med impulskjøp og «Barsom-taklingen» fra 2009.

15. BODØ/GLIMT (VI TIPPET 11.)

Vi mente de hadde en god nok stall, selv uten Trond Olsen, til å unngå nedrykk. Der tok vi jammen meg feil. Kanskje det tristeste nedrykket tatt i betrakning at Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen må være den mest følsomme treneren Tippeligaen hadde å by på.

16. LYN (VI TIPPET 12.)

Vi ante vel at dette ikke ble tidenes sesong, men vi var langt unna å spå den apokalypsen av et fotballag som Lyn var i 2009. Det eneste laget som står i fare for å rykke ned to divisjoner på bare én sesong. Brukte overskuddet etter John Obi Mikel til å investere i tilskuerplakater på den ene kortsiden sin. Så trist at det nesten ble komisk, og så bare trist igjen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE FRA SPORTEN