Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Synspunkt.

Trist retorikk


Tekst: MORTEN VELAND

Den kjedeligste måten politikerne prøver å sanke stemmer på i dag, er å prøve å ødelegge troverdigheten til de andre partiene. Kan dere være så snille å finne på noe nytt?

Når opposisjonen er å se i mediebildet, er det stort sett for å klage på regjeringen. Hvor mange ganger har vi ikke sett en fra regjeringen legge frem et forslag, før mediene intervjuer opposisjonen og vi får høre at forslaget fra regjeringen er enten visjonsløst, skuffende eller provoserende dårlig? Dette har ingenting med hvem som sitter i regjeringen eller ei å gjøre. Det går begge veier uansett hvem som sitter i regjering. Allikevel er det på tide at opposisjonen finner en ny retorikk, som ikke hele tiden går ut på å ødelegge troverdigheten til andre, i et forsøk på å styrke sin egen troverdighet.

Et eksempel ser vi når Erna Solberg og Siv Jensen velger å angripe motstanderne ved å kritisere de rød-grønnes samarbeidsproblemer. Dette for å demme opp for at de selv har problemer med å få til et samarbeid, som de antageligvis er fint nødt til å få til. Det er en retorikk som handler om å styrke seg selv ved å ødelegge for de andre. Selv om dette til tider kan være effektivt, kan det igjen slå tilbake på de som bruker denne retorikken for mye. Per Sandberg er mester i å være sur på regjeringen. Det fungerer til tider, men han vil få problemer om FrP skulle havne i regjering og han må finne seg i forsvare valg som er gjort, i stedet for å angripe.

Da Erna Solberg i fjorårets valgkamp valgte å fortelle mer om hva hun ønsket å gjøre, gikk det mye bedre enn tidligere valgkamper, hvor hun har vært mer opptatt av å klage på Jens Stoltenberg. Det burde en ta lærdom av. I dag sitter jeg med inntrykket av at alle partiene er for et bedre samfunn for alle, men jeg kan nevne et dusin ting som de ulike partiene er mot. Det skal jeg derimot overlate til politikerne å fortelle mer om, for det har jeg alt fått inn med teskje mer enn én gang.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KOMMENTARAR