Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Hvorfor ønsker Borg å bli en driftsorganisasjon?


Tekst: KAIA TETLIE (LEDER AV STUDENTERSAMFUNNET), GØRAN THENGS (LEDER AV AKTIVE STUDENTERS FORENING), STINE HENRIKSEN (PRESIDENT I BERGEN REALISTFORENING) og AKSEL KIELLAND (LEDER AV BERGEN FILMKLUBB) OG MILLAN PERSDOTTER PERSSON (TEATERSJEF I IMMATURUS)

I saken «Studentforeningen Borg møter motstand» skrev Studvest i forrige uke om at Borg er misfornøyde med sine vilkår på Kvarteret, og at de derfor søker om å bli driftsorganisasjon (dorg). Leder for Borg, Siri Sand Kaastad, synes det blir feil å fokusere på organisasjonens medlemstall og alder, og hun uttaler at «det er nødvendig å bli dorg for å kunne være så gode som vi vil være». Dette blir en kraftig forenkling av saken, og det virker ikke som om Borg er innforstått med hva det vil si å være en driftsorganisasjon.

Driftsorganisasjonene på Kvarteret plikter å drive en fast, utadrettet virksomhet, og dette gjør de nåværende på ukentlig basis. I sin søknad fokuserer Borg på egne behov for å bli driftsorganisasjon, men de kommer ikke med spesifikke forslag til hvilken fast drift de ønsker å tilføre på Kvarteret. Det står heller ingenting om når og hvor de ønsker å arrangere fast. Skal dette komme i etterkant? Mens de nå har muligheten til selv å avgjøre når de skal ha arrangementer, vil de med status som driftsorganisasjon bli forpliktet til fast ukentlig drift. Dette innebærer en langt høyere arrangementsfrekvens enn de har nå. At Borg har «omtrent samme arrangementsfrekvens» som de andre i dag, er ganske langt fra sannheten ettersom driftsorganisasjonene stiller med ett til fem arrangementer hver i uken.

Videre skriver Borg i søknaden at de har opplevd hvordan det er å arrangere på Kvarteret uten status som driftsorganisasjon, og at muligheten til å arrangere på lik linje med øvrige arrangører på Kvarteret er en forutsetning for å kunne arrangere til deres fulle potensial. Driftsorganisasjonene har faste rom på Kvarteret hver uke, men Borg har samme mulighet som alle andre studentorganisasjoner til å bruke de ledige rommene på huset. Når det ikke står nevnt noen steder i søknaden om hvor og når de skal arrangere fast, blir det vanskelig å skjønne hvordan dorgestatus skal forandre Borgs situasjon i det hele tatt på dette punktet.

I artikkelen står det at Borgs hovedproblemer er dårlig informasjonsflyt samt mangel på interngoder og eget kontor. Informasjonsflyten er et problem som også driftsorganisasjonene har slitt med, og som kan forbedres generelt. Dorgestatus sikrer dessverre ikke god informasjonsflyt. Videre har Kvarterstyret allerede uttrykt at de er villige til å inngå en permanent brukerkontrakt som vil sikre Borg interngoder, så dette er ikke i seg selv et argument for at de bør bli driftsorganisasjon. Når det gjelder kontor, har Borg tilgang til dette gjennom Kulturstyret.

Fra de nåværende driftsorganisasjonenes og Kvarterstyrets side er hovedargumentet mot å la Borg bli en driftsorganisasjon at det er en ung organisasjon med liten medlemsmasse. Det er overhodet ikke garantert at Borg er en levedyktig forening ettersom den bare er fire år gammel og kun har hatt ett styreskifte hittil. For øyeblikket har Borg 15 medlemmer, men høy utskiftning i studentorganisasjoner tilsier ikke at dette er et stabilt antall. Borg er utvilsomt en velkommen kulturarrangør på Kvarteret, men de må kunne bevise at de er i stand til å være driftsorganisasjon gjennom stabil og god drift over flere semestre. Studvest valgte dessverre å vinkle dette såpass skjevt at kritiske spørsmål til Borgs søknad omtrent ikke ble stilt.

Når dette er sagt, er det opp til Kvarterets Generalforsamling å avgjøre hvorvidt Borg skal bli en driftsorganisasjon eller ikke. Her har alle SiB-studenter stemmererett, så alle oppfordres til å komme og gi sin stemme på Generalforsamlingen mandag 10. mai kl. 16.00 på Kvarteret!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV