Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Kan du dine eksamensrettar?


Tekst: HANNE KVILHAUGSVIK (FAG- OG FORSKINGSANSVARLEG I STUDENTPARLAMENTET VED UIB)

Visste du at du har rett til å få grunngiving for eksamenskarakteren din?

Den største eksamensperioden på Universitetet i Bergen nærmar seg med stormskritt. Snart skal du visa kva du har lært dette semesteret. Resultatet får du, som oftast, i form av ein bokstavkarakter. Kanskje har du lurt på kvifor du fekk akkurat den karakteren du fekk, utan at du eigentleg var misnøgd? Kanskje har du også vore nøgd med karakteren din, men samstundes lurt på kva du gjorde bra, og kva du kunne gjort betre? Då bør du nytta retten din til å be om grunngiving for karakteren din!

Du treng ikkje vera misnøgd med karakteren din for å be om grunngiving på eksamenskarakteren din. Å be om grunngiving er nemleg ikkje å markera at du er misnøgd med karakteren du har fått. Ved å be om grunngiving kan du få ei forklaring på kvifor du fekk karakteren du fekk, og kommentarar om kva du gjorde bra, og kva du eventuelt mangla. Dette er nyttig tilbakemelding som du kan få viss du hugsar å be om den innan éi veke etter at du fekk eksamenskarakteren din.

Er du i tvil – be om grunngiving!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV