Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Vær førpåklok!


 

Tekst: LINE SILSETH

Klokka er fire, soundtracket bestemmes av Radio 1 og jeg er tissetrengt. Ammeputer og kondomer lyser mot meg. Jeg og min venninne «Gry» er de første til å ankomme klamydiasentralen, en time før åpningstid. Både jeg og Gry tar flittig opp pensumbøkene, men blir raskt distrahert av det enorme mangfoldet av opplysningsbrosjyrer. «Hva, kan man miste potensen?», «Lesbisk helse», samt postkortet «Kondom, det eneste som beskytter mot klamydia».

Vi fniser. Det blir stille. Gry begynner å telle hoder. 28 jenter, åtte gutter. En trønder informerer om at det er tre helsesøstre og én lege på huset, og kølapplotteriet begynner. Jentene får rosa, guttene får blå.

Det snakkes og fnises. Gry peker på (klamydia)gutter med perfekte overarmer, men legger til at «de der kan vi ikke knulle». Gry må innmari tisse og vi drøfter for og imot vannlating. Vi beregner ventetiden til minst to timer, blæren rekker å fylles opp før urinprøven skal avgis. Gry går for å slå lens.

Ei jente sier «jasså?» til en gutt som går forbi med en urinprøve i hånda. Han rødmer og forsvinner bak ei hvit dør. Det blir stille. Så flokker venninne seg rundt jenta. De stikker hodene sammen og hvisker. Jeg lener meg nærmere for å smuglytte. Jenta mimer «helvete». Jeg gjetter one night stand. De blir enige om forklaringen «jeg skulle bare ha resept på p-pille». Jenta hvisker angrende: «Det kommer til å bli for evig klein stemning nå».

Våryrheten lusker i buksene. Vær førpåklok og besøk klamydiasentralen allerede nå. Tips: Få tiden til å gå ved å ta feltnotater som kan brukes i Apropos-spalten i Studvest.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR