Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Fråver på eksamen


Tekst: HANNE KVILHAUGSVIK (FAG- OG FORSKINGSANSVARLEG I STUDENTPARLAMENTET VED UIB)

Visste du at det er fleire ting som tel som gyldig fråver på eksamen?

Det er ikkje alltid alt går som planlagt, og ofte får ein ting i fanget på det verst tenkelege tidspunktet – eksamensdagen. Blir du, eller eventuelt ungane dine, sjuk på eksamensdagen, gir dette deg rett til eit nytt eksamensforsøk. Det du må hugsa er å få ei legeerklæring på sjukdommen: i denne må det vera tydeleg at sjukdommen gjer at du ikkje kan delta under eksamenen.

Andre ting som også tel som gyldig fråver er om du får pålegg frå offentleg myndigheit om å møta fram ein annan stad på eksamenstidspunktet (t.d. sesjon, vitneplikt eller juryteneste), dødsfall i nær familie eller nære relasjonar, gravferd, og eventuelt andre forhold som gjer at det ikkje er rimeleg å krevja at du skal møta til eksamen.

Har du gyldig fråver som dette på tidspunktet du har ein avsluttande eksamen, har du rett til å ta eksamenen på nytt tidlegast mogleg i påfølgjande semester. For å få nytta denne retten må du leggja fram naudsynt dokumentasjon på fråveret ditt innan éi veke etter eksamensdagen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LESARBREV