Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Herlige hurtigtast!


 

Tekst: THERESE SANNI

Av og til får jeg nok. Nok av høstmørket, nok av eksamen, nok av å kjempe en stille kamp mot gamle, vonde spøkelser; og jeg resignerer. Jeg kryper opp i fosterstilling, skrur av lyset og gjemmer meg.

Jeg ligger slik en liten stund før jeg endelig tør å ta opp telefonen. Den har fire hurtigtaster.

1 går til S., 2 går til M., 3 går til I., 4 går til E.

Jeg velger ett av tallene og venter utålmodig på stemmen som skal redde meg fra min lille depresjon. Det er alltid noen som svarer i andre enden:

-Hallo?

(...)

Vi var klassevenninner, lagspillere på et fotballag og nesten naboer S., M., I., E. og jeg. Vi syklet til og fra hverandres hus om sommeren, og vi trasket over brøytekantene for å nå hverandre om vinteren. På fritiden skrev vi hemmelig bøker mellom oss der vi diskuterte vanskelige foreldre, gutter og våre første flaue fester sammen. Det var opp- og nedturer.

Nå er S., M., I. og E. spredd utover ulike deler av Norge. De har byttet ut de nedklussede notatbøkene med tittelen «8A» på forsiden, og noen av dem bærer nå rundt på en rød bok som inneholder Norges lover. Andre har lagt fra seg de fravokste fotballskoene på en hylle og har rømt til en teaterscene i Trondheim eller en lesesal i Oslo. Hjemstedet vi en gang delte, er fraflyttet og forlatt. De gamle syklene våre står i garasjen og blir sikkert solgt videre til nye generasjoner ved neste bygdelotteri.

Men vi har hverandre fortsatt på hurtigtast.

(...)

I Bergen legger jeg på røret. Jeg er varm i øret etter telefonsamtalen, og litt ør i hodet.

Men så kvikner jeg plutselig til. Jeg drar kroppen ut av fosterstillingen, og jeg føler meg med ett så mye bedre og sterkere. Jeg blåser vel i om at jeg synes høsten i Bergen er en kjip tid; snart er det jul! Eller: jeg klarer meg nok helt sikkert på eksamen, selv om jeg bruker mer tid på å skrive for en studentavis enn jeg bruker på studiet mitt. Og spøkelsene som hjemsøker meg kan vel for pokker bare dra et visst sted... hvis du skjønner?

Og jeg tenker i samme øyeblikk, for jeg tillater meg jo tross alt såpass; at jeg er heldig som har fire hurtigtaster som kan minne meg på at jeg har et liv også utenom den umiddelbare studenthverdagen min i Bergen. Og ofte trengs det bare én telefonsamtale med en god venn fra fortiden for å se det.

Det er jo ikke verst bare dét, ikke sant?Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR