Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Ode Til Roskilde


 

Tekst: HILDE ELISABETH BJØRK

Kjære venn, det er på tide å møtes igjen, det er altfor lenge siden sist. Jeg kjenner kriblinger i magen når jeg tenker på tiden vi har hatt sammen. Roskilde er stedet for de lovløse, de utstøtte, de som i en uke vil glemme sitt siviliserte samfunnsborgerlige jeg, for å i rusens kaos utfordre normene som vanligvis ligger som et slør over handlingene våre.

Jeg husker godt mitt første møte med deg, det var brutalt og overveldende: Lukten av søle og fyll, de overfylte toalettene som tvinger meg til å stå i nitti grader enda hele kroppen rister av en trang til å sette seg ned, floker i håret og solbrent nese, kroppen som dag etter dag kjemper seg opp av fyllesykens dunkle hull. Jeg husker følelsen av å våkne opp etter minimalt med søvn og vite at utenfor teltet, der er det gjørmehelvete.

Det var året da festivalen satte regnrekord, der telt fløt rundt i gjørma og mange resignerte til fordel for en tørr seng. Men det var også året der mye fremragende fant sted.

Jeg husker Björk ute i regnet, en så fantastisk konsert at man i et par timer ikke enset dråpene som traff ansiktet og søla som krøp oppover støvlene. Jeg husker svette kropper inni lag på lag med ull og regntøy som danser i ekstase til Arcade Fire, med whisky på innerlommen og lykke i hver bevegelse.

Jeg husker de siste dagene da solen endelig fikk slippe til og glade ansikter dansende til Basement Jaxx, vel vitende om at dette er siste sjanse før man vender nesen hjemover til hverdagens orden. Denne dagen er fylt av ambivalens. En del av meg vil bli igjen, holde fast på den gode følelsen, men samtidig er det godt å komme hjem for jeg vet jo at du er der til neste år også.

Heldigvis har jeg fått sett deg fra din beste side, når hele uken er fylt med sol og rus, og man kan sove under åpen himmel. Å være på Roskilde er som å leve et langt og meningsfylt liv på en uke: Det er forelskelse og lykke, paranoia og kaos, smerte og apati.

Jeg gleder meg til å danse til «All My Friends» mens jeg drikker varmt øl. Jeg gleder meg til gamle venner og flyktige bekjentskap. Vi sees snart, min venn. Bare lov meg at solen vil skinne i år også.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR