Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Kulturkommentar.

Svake argumenter fra Hjelmeland


 
MER OM DENNE SAKEN:
Nær halvparten studenter
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER

Tekst: HILDE ERIKA LUND

Andre år som teatersjef og Bjarte Hjelmeland kan vise til høye publikumstall og en, så langt, godt utført jobb. Publikumstallene viser til at han gjør noe riktig, likevel går tydeligvis en målgruppe i glemmeboken. Prosentandelen av besøkende studenter er så lav at en kan lure på om Hjelmeland har glemt sitt uttalte ønske som fersk teatersjef: Å nå ut til denne målgruppen.

At teaterprogrammet blir planlagt lang tid i forveien mener jeg er et svakt argument for at noen målgrupper faller utenfor til tider. Studenter er relativt forutsigbare, vi inntar byen i horder i august og januar, studielånet brenner i lommeboka og behovet for sosialisering er høyt. Programplanleggingen som skjer lenge i forveien burde ta høyde for dette. Målrettet markedsføring mot studenter og synliggjøring av teateret med et sterkt appellerende stykke i denne perioden har potensiale til å nå frem.

Storsatsingen våren 2008, «Farlige Forbindelser», fikk en lunken mottakelse av kritikere og publikumstallet var ingenting å juble over. Oppsetningen som var ment å tiltrekke seg nettopp den yngre garde var heller mislykket i sitt forsøk. Med tanke på høstens program mener Hjelmeland at det er «aktuelt for alle, også studenter» og en kan spørre hvorfor programmet ikke består av noe som «bare» er aktuelt for studenter? Det kan hende den lave prosentandelen av studenter bidrar til en ond sirkel der satsinger mot denne målgruppen blir for risikofylt. Og med «Farlige Forbindelser» friskt i minne blir løsningen dermed: «aktuelt for alle, også studenter». Men blir ikke det for lettvint?

Prisene er alltid et tema. Store Scene opererer med to priskategorier for studenter, 190 og 140 kroner avhengig av plassering. Dette er for dyrt og burde bli senket på en generell basis. Skal studenter lokkes til å være med på noe de ikke er 100 prosent sikre på de vil like, nytter det ikke å ta 190 kroner for det. Fra studentenes synspunkt blir det for risikofylt.

Et annet trekk fra teaterets side kan være å legge ut uavhentede og ledige billetter en til to timer før forestillingen starter til ytterligere redusert pris. En slik ordning vil neppe bety tap for teateret, da sjansen for å fylle noen seter er litt høyere. Studenter er stort sett fleksible og spontane, dermed kan dette fungere dersom det blir markedsført godt nok.

Studentene er til stede, det er bare for DNS å gjøre seg tilgjengelige for studentene. Hjelmeland lover et program mer tilgjengelig for studenter våren 2010, da gjenstår det bare å se om han tør å satse på oss.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KOMMENTARAR