Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Tunnelliv


 

Tekst: TORE FRIESTAD

Det er lys i enden av tunnelen, heter det. Vel, jeg begynner å nærme meg utgangen, men jeg ser fortsatt ikke noen endring i lysstyrke.

Jeg liker tunnelen. Jeg har vært her inne lenge og er trygg. Jeg vet hvor alt er, vet å ikke kødde med grevlingen i taket, og har det riktig så komfortabelt. I syv gode år har jeg studert i tunnelen Universitetet i Bergen, men nå nærmer jeg meg visstnok slutten av tunnelen. Men hva vil møte meg på andre siden? Jeg vet ikke. 

Jeg befinner meg midt i et krysningspunkt mellom ung og voksen. Jeg er jo fortsatt bare en naiv student, men litt etter litt nærmer jeg meg en voksentilværelse med kone, hjem og jobb. Men vil jeg videre? Studenttilværelsen er trygg. Jeg vet hvordan den fungerer og hva jeg har å forholde meg til. Men denne usikkerheten om hvor neste skritt vil føre meg er skremmende noen ganger. Kanskje er det derfor jeg gjør noen siste forsøk på å holde fast ved det livet jeg er vant med. Om jeg bare utsetter masteroppgaveskrivingen lenge nok, får jeg forbli student litt lenger, og kan dermed skjule meg ved tunnelutgangen.

Men voksenlivet kaller. Jeg ser det overalt rundt meg: venner får jobb, blir forlovet, blir voksne. Og de ser jo for så vidt ut til å klare seg, men hva venter i min fremtid? En del av meg er klar for denne transformasjonen, men samtidig er jeg litt engstelig. Hva om jeg skritter ut i mørket utenfor tunnelen og finner at det slett ikke er en vei å gå på, men en avgrunn som jeg ukontrollerbart faller ned i? Det neste skrittet kan jo bestemme hvilken sti jeg skal følge de neste femti årene! Man håper jo alltid at man finner et solid fotfeste og trygg grunn, men det innebærer alltid en risiko å sette en fot foran den andre. 

Nei, jeg får vel manne meg opp, komme i gang med masteroppgaven og bare stole på at bakken er tilstede når jeg hopper ut fra det trygge studentlivet og inn i en voksentilværelse. Hvem vet, kanskje blir det tent et lys utenfor tunnelen før høsten kommer. Man kan jo alltids håpe. 

Ønsk meg til lykke, og hils min mor om dere i høst hører et skrik fra en stakkar som nettopp datt utfor et stup. Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR