Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Pensum og andre prosjekter


 

Tekst: THOMAS COOK

Det er allerede noen måneder siden jeg fikk låne en bok ved navn «Afrikaneren» av en marokkansk venn av familien, og oppriktig bedyret at jeg skal lese den. Og det har jeg tenkt til, når jeg får tid. Imidlertid har jeg lest både det ene og det andre siden jeg fikk den i hendene, må vite. «Rust» av Pedro Carmona-Alvarez. Hvilken roman! Skjønt, den fremstår vel så mye som en murstein som en bok. Men, for en bok. «Austerrike» av Nils Henrik Smith. Hemingway. Murakami. Bjørneboe. Aiai, hvilken litteraturens herremann, tenker du nok. Men ikke helt med rette; det med Murakami er løgn, tror jeg.

For en tid tilbake – etter lovnaden om «Afrikaneren», riktignok – ringte morfar meg, noe som er sjelden kost. Han ville på det sterkeste anbefale en bok, noe han aldri før har gjort, og da jeg var på besøk fikk jeg låne denne boken. Jeg skal lese den, sa jeg. Jeg sa tusen takk. Og jeg har tenkt å lese den.

Så var det salg på Studia. Dette har jeg for øvrig opplevd før, og jeg er ikke klok av skade. Sist Mammut-salg kjøpte jeg en bærepose full av bøker, og foruten Jason-boken «Jeg drepte Hitler» (men det er jo en tegneserie, sier du. Joda) har jeg ikke lest noen av bøkene. Vel, jeg har kikket så vidt gjennom Damms Store Snekkerbok en gang eller to. Uten å bygge noe, selvsagt. Så kom altså dette Studia-salget igjen. Forleden dag. Eller for litt siden. Bjørneboe-salg, blant annet. Jeg kjøpte åtte bøker, rubbel og bit. De kostet jo bare 39 kroner stykk, og selv om jeg var blakk var det ikke snakk om å la en slik sjanse gå fra seg.

Vel. Da har jeg altså rundt ti bøker å lese. Jeg har dessuten innledet et annet prosjekt; å lytte gjennom platesamlingen min fra A til Å (enhver musikkinteressert med respekt for seg selv sorterer vel cd´ene sine alfabetisk eller på annen måte). Foreløpig har jeg ikke kommet lengre enn til B. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med Beatles, og tre plater av Black Sabbath står for tur før godbitene sitter tett: Bob Hund (Bob Marley har jeg én av, men den står sortert under M, for Marley). Bon Iver. Bowie.

Og alt dette er både vel og bra, forsåvidt, hadde jeg bare hatt kontroll på pensumlitteraturen midt oppi mine trivielle overskuddsprosjekter. Men jeg føler sterkere forpliktelser til å lese gjennom boken jeg fikk låne av morfar. For den lovet jeg jo at jeg skulle lese.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR