Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Samboerfellen


 

Tekst: ASTRID HAUGE RAMBØL

For nesten to år siden brukte jeg denne spalteplassen til å sjekke opp min nåværende kjæreste. Det var et fatalt valg.

Vi har nå bodd under samme tak i ett år, og man skulle tro at det er mer enn nok tid til å bli samkjørte og venne seg til den andres vaner og uvaner. Men hadde jeg visst det jeg vet nå, er det heller usikkert at jeg hadde ivret sånn etter denne mannen.

Jeg kunne jo ikke ane at han er av typen som legger svett treningstøy rett opp i skittentøyskorgen sånn at de andre klærne også blir våte, stinkende og ekle. Når han i tillegg har sin helt egen måte å vaske klær på, som skiller seg dramatisk fra det mamma har lært meg, blir det naturligvis konflikt. Det er problematisk når et samboerpar ikke har samme oppfatning av 40 og 60 grader, farget og hvitt tøy. Det er med tårer i øynene jeg drar håndklær, treningstøy og silkeblusen ut fra en og samme omgang i vaskemaskinen.

Hadde det bare vært sånn hele veien, at jeg var den som hadde rett og han var den som hadde feil, hadde vi i hvert fall hatt en klar og tydelig kommandolinje. Men slik er det dessverre ikke. Plutselig tar han på seg kommandohatten og kjefter og smeller litt fordi jeg liker å dekorere gulvet med jakker, bukser, vesker og sko. Jeg krymper meg litt før jeg unnskylder meg med at dette er en naturlig konsekvens av at han nekter å dele sitt klesskap med meg. Unnskyldningen godtas ikke.

Det råder også uenighet om rydding og vasking. Jeg er et gjennomført skippertaksmenneske, og er fornøyd bare det er skikkelig ryddig og gullrent sånn innimellom, for eksempel til jul og St. Hans. Han vil helst ha det fint hele tiden.

Han vil helst hive avisene når de bare er én dag gamle, selv om det godt kan hende at jeg kanskje har lyst til å lese litt mer i dem. Når jeg får tid. Etter eksamen. Han vil at jeg rydder kaffekoppen med en gang, selv om det godt kan hende at jeg vil ha en kopp til. I morgen. Han vil helst at jeg setter skoene som ligger strødd i gangen inn i skapet, men det kan jo godt hende at jeg skal gå med dem igjen. Til våren.

Hadde jeg visst alt dette for et år siden, er det ikke sikkert samboerskap hadde fristet like mye. Jeg er glad jeg ikke visste, men kanskje aller mest glad for at han ikke visste.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR