Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Synspunkt.

Kleine feriemål sommeren 2010


Tekst: IDA ROLAND BIRKVAD

Musikkfestivaler i Nord-Norge. Å ligge i skje i lyset fra midnattssola, den søtlige duften av de sakte oppsmuldrende dread locks’ene hans og lo mellom tærne. Fotmassasje og tre-greps-melodier sentrert rundt spørsmålet om hvorvidt svaret blåser i vinden. Du er plutselig veldig velvillig innstilt til joik – denne før-sivilisatoriske kommunikasjonsform, så mye mer i kontakt med jorden, med trærne og moder Gaia. Du er overbevist om at Nord-Norge er selvbergingssosialismens siste håp.

Australia. En hvit enklave midt ute i det indiske hav med asiatiske båtflyktninger og asylsøkere på alle kanter. En vestlig konstruksjon som importerer all kultur fra et Europa som glemte alt om dem etter å ha sendt de småkriminelle forfedrene deres over havet for noen århundrer siden. Her kan du holde det fremmede på komfortabel avstand mens du drar på eks-russefest og drikker «double shooters». Et sosialt eksperiment hvor urbefolkning og deporterte lommetyver ble satt opp mot hverandre i en sivilisasjonskamp som resulterte i moralsk forfall og selvtekt på Bondi Beach.

Sør-Amerika. For universitetsjenter som vil danse salsa, sette skilpadder fri på Galapagos-øyene og dra på urbefolkningssafari. Kanskje du også føler at du endelig kan få uttrykt det du på ditt tamme, innadvendte husmanns-norsk aldri fikk sagt. Med det ekspressive, spanske språket kan du krangle lidenskapelig med din elskede fra en balkong midt i den travle handlegaten mens han spiller serenader for deg.

Norske litteraturfestivaler. Damer over femti, med rødvinslepper, trekkende på sine menn som motvillig sitter med dem på Jan Eggum-konsert og hører dem utstøte de hyl og stønn som kun den forgagne ungdom kunne frembringe. De samme damene, med sine lilla skjerf, jordfargede, uformelige jakker og danske design-briller, stimler sammen, opprømt, for å se en svensk forfatterinne som sier noe klokt om det å bli eldre, om det å finne den indre roen. Hvis du eventuelt er av den yngre generasjon kan du bøte på din egen indre tomhet med å forfølge Ragnar Hovland rundt i den norske småbyen, beundre hans grønne slangeskinnssko og hans trygge maskulinitet– som en bekreftelse på hvordan livet også er gjennomførbart på den andre siden av bachelorprogrammet.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KOMMENTARAR