Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Leder.

Rom for forbedring


Studentpolitikerne fra Høgskolen i Bergen bedriver elendig politisk håndverk når de nå krever omkamp i sprøyteromssaken.

Den 15. mars vedtok Velferdstinget i sitt arbeidsprogram å «arbeide for at det skal etableres et sprøyterom i nærheten av Nygårdshøyden», og dette har skapt overraskende mye kritikk fra noen studentpolitikere. Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen (SP-HiB) valgte i etterkant å sende ut en resolusjon der de kritiserte vedtaket, og har samtidig bedt Velferdstinget om å stryke det på neste møte 19. april.

Vedtaket kritiseres blant annet fordi det ifølge SP-HiB «klart går utenfor de aktivitetene semesteravgiften skal støtte opp under». Dette er en imponerende påstand, siden arbeidsprogrammet presiserer at mange studenter har opplevd skremmende situasjoner og vært vitne til overdoser ved studentarbeidsplassene på Nygårdshøyden. Studvest har ved flere anledninger omtalt slike episoder og problematikken om at universitetet er Nygårdsparkens nærmeste nabo. Sprøyterom handler selvsagt først og fremst om rusmisbrukernes velferd og verdighet, men man kan også argumentere for at det dreier seg om studentvelferd.

Det er utvilsomt ganske originalt å kreve at et fattet vedtak strykes allerede på neste møte, men først og fremst er det en tåpelig idé. Spesielt med tanke på at HiBs representanter i Velferdstinget prøvde å stryke forslaget to (!) ganger på møtet da saken først ble vedtatt. I tillegg ble vedtaket fattet etter en intens debatt som varte i to timer, og da skulle man tro det var masse tid til å komme med innspill og kritiske spørsmål. Dersom det hadde vært slik at mindretallet i vedtakssaker skulle krevd omkamp ved neste korsvei, ville enhver politisk forsamling ikke hatt tid til annet enn omkamper. Det handler om å respektere de vedtak som fattes, selv om man er kraftig uenig. Å nekte å godta politiske nederlag er uprofesjonelt, ikke minst når man allerede har blitt nedstemt to ganger.

For vår del er det oppsiktsvekkende at spørsmålet om sprøyterom til stadighet møtes med massiv motstand fra diverse studentpolitikere og samfunnet for øvrig. Den norske narkotikapolitikken har vært ikke-fungerende i en årrekke, og må revolusjoneres for å finne løsninger som beviselig fungerer. Sprøyterom er et ledd i dette, og handler om å ta problemet på alvor.

Vi støtter derfor Velferdstingets opprinnelige vedtak, og håper representantene sier nei til HiBs nye forslag.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LEIARAR