Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Leder.

Psykologisk svikt


De siste ukene har Studvest skrevet flere saker om krangelen ved Det psykologiske fakultet. Ledelsen foreslo før sommeren å endre opptaksordningen til profesjonsstudiet, slik at man i fremtida skulle komme inn via Samordna opptak med karakterer fra videregående skole – og ikke gjennom gode resultater på årsstudiet, slik som nå. Forslaget ble til slutt nedstemt, og i etterkant har ledelsen måttet tåle kjeft fra studenter som har vært kritiske til hvordan ledelsen gikk fram med sine endringsplaner.

Sakens kjerne er hvorvidt studentene, gjennom sine tillitsvalgte, har fått ta del i prosessen eller om beslutningene ble tatt over hodene deres. Synnøve Mjeldheim Skaar, leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, sa dette til Studvest for to uker siden: «Det er tydelig at det har vært en stygg prosess før vedtaket ble bestemt i fakultetsstyret». Skaar kalte prosessen «lovstridig», og viste til Universitets- og høgskoleloven, som sier at studenter skal ha 20 prosent representasjon i alle råd og utvalg.

I denne utgaven av Studvest får studentene støtte av Ståle Pallesen, professor ved fakultetet, som mener ledelsen – gjennom blant annet fakultetets øverste leder dekana Gerd Kvale – bevisst har snakket usant om prosessen.

Fakultetsledelsen, senest i et leserinnlegg av fakultetsdirektør Ragna Valen i denne utgaven av Studvest, avfeier kritikken med at man ikke har kunnet finne «formelle feil i saksgang». Uavhengig av om prosessen har inneholdt «formelle feil», er det på det rene at de berørte studentene har følt seg overkjørt i saken.

For utenforstående er det ikke lett å vite hva som er sant eller ikke, men det er tydelig at studentene ble forbigått i en sak som kunne endt med radikale endringer i opptaksordningen. I beste fall skyldes rotet kommunikasjonssvikt fra ledelsens side, og dette har Studvest selv fått erfare. Ved flere anledninger har ledelsen ved fakultetet vært utilgjengelig for oppklarende kommentarer, noe som har gjort det vanskelig å få klarhet i saken.

I verste fall har ledelsen bevisst unngått studentene i saksgangen, og da er saken straks mer alvorlig. At kritikken kommer fra både studenter og ansatte, kan tyde på det siste – og i så fall har Det psykologiske fakultet et alvorlig problem.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE LEIARAR