Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Apropos.

Bill.mrk: 302


 

Tekst: OLE MAGNUS MOSTAD

Vi er nok mange som har opplevd det på et eller annet tidspunkt. Lesesalsforelskelsen. Nei, jeg mener ikke det øyeblikket der verdien av å lese til eksamen plutselig går opp for en. Jeg snakker om det å sitte i hjørnet på lesesalen og titte i smug på personen som sitter noen plasser bortenfor deg, og lure på om du noen gang har sett et så søtt ansikt før. Du kjenner ikke vedkommende personlig, men sitter likevel igjen med følelsen av det etter å ha tilbrakt utallige timer sammen på salen. Du drar alltid tilbake til samme lesesal, i håp om at han eller henne sitter der allerede, eller i det minste dukker opp i løpet av dagen. Samtidig tar du deg selv i å bli litt skuffet når det ikke skjer. Men fortvil ikke – de neste par ukene kommer dere til å støte på hverandre overalt, hele tiden.

Lesesalsforelskelsen er flyktig, men likefullt opplevd og virkelig i den korte perioden den eksisterer. Den oppstår plutselig – et blikk, et lite smil eller en kort og ufrivillig berøring i det man smyger seg mellom stolryggene er nok til å vekke oppmerksomheten og interessen. Lukta, gangen, håret. Blikket som så uskyldig søker vekk fra all oppmerksomhet, uten at du klarer å feste blikket i dine egne bøker av den grunn. Samtidig kan en ukes fravær være nok til at alt er glemt, og du går videre. Derav flyktigheten – den forsvinner raskere enn du trodde, og du lar deg overraske hver gang over at du faktisk allerede hadde glemt personen når deres veier krysses neste gang.

Lesesalsforelskelsen er også noe av det mest uskyldige som finnes. Det er ikke snakk om fysisk begjær, eller vantrivsel i et allerede eksisterende forhold for den saks skyld. Det er bare et kort øyeblikk av ensomhet i en overfylt, men likevel upersonlig lesesal der alle har mer enn nok med seg selv. Alt du vil er at vedkommende stopper opp ved siden av deg og sier «Hei! Hva leser du på?». Kanskje en lapp med «Kaffe og kake?» og et telefonnummer. Ring meg. Hverken mer eller mindre. Da ville all innsats med pensumbøkene være verd det med en gang.

Jeg har opplevd dette flere ganger selv. Jeg er der nå. Så, kjære deg: Kom bort, jeg venter. Du vet nok hvem du er. Du smiler så fint.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE APORPOSAR